2017. június 2., péntek

BARTUS LÁSZLÓ: AZ ÉRTELEMBEN SZŰKÖLKÖDŐ FEJEDELEM NAGY ELNYOMÓ IS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.06.02.


Még az általam nagyrabecsült és tisztelt Tamás Gáspár Miklós is beleesik gyakorta abba a hibába, hogy “okosnak”, értelmesnek nevezi Orbán Viktort. Magyarország egyik problémája a hamis tekintély. Azért estek jól a CEU mellett tüntető diákok tüntetései, mert hiányzott belőlük a felfuvalkodott hamis tekintélyek tisztelete.

Üdítő volt látni, mennyire szellemesen és szabadon nevezik a Fidesz politikusait annak, akik valójában. Orbántól Áderig, Kövértől Semjénig mindenki pőrén állt előttük a maga valójában. Megszűnt a hamis tekintély. Ilyen lesz majd a hangulat, amikor megbuknak ezek. Semmibe veszik őket, Orbánban egy közönséges buta bűnözőt látnak majd maguk előtt, amiképpen az is.

Ezért viszketett Orbán tenyere, mert érezte, hogy ezekben a fiatalokban semmi tisztelet nincs iránta. Aztán jött a kollaboráns ellenzék, amely visszaépítette Orbán hamis tekintélyét. A hamis tekintély azért rossz, mert félelemmel tekintenek rá. Félik azt az embert, akinek tekintélye van, de Orbán tekintélye hamis tekintély. Először ezt kellene lerombolni.

Értelmi képességeit bárki lemérheti a tusnádi beszédek elképesztő butaságai alapján. Pedig ott mint ideológus, gondolkodó szólal meg, aki magyarázatot ad a világban zajló folyamatok irányáról és okairól. Bődületes butaságok és hazugságok keverednek. Azoknak pedig nincs igazuk, akik azt gondolják, hogy ezt nem gondolja komolyan, ez csak egy trükk, egy szerep...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.