2017. június 2., péntek

VIKTOR ÁLMA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.06.01.



Hiába, csak ismerni kell a világot, a barátainkat és az ellenfeleinket, és akkor minden rendben lesz!
Orbán ismeri mindkettőt, így aztán a siker kódolva van.
Választói megeszik a legbornírtabb baromságokat is, ellenfelei meg buzgón irtják egymást, majd az utolsó egy rozsdás késsel mataharit követ el, béke poraira, és végre felvirrad az igaz magyarok, a mészároslőrincek és németszilárdok napja, a rogántónik és farkasflóriánok világa, lehet kezdeni alkalmazkodni!

A dolog egyértelművé vált, Botka gyakorlatilag egyedül akar választást nyerni, le kívánja játszani, ami 2014-ben nem sikerült, nevezetesen azt, hogy a választási szövetség abból kell, hogy álljon, hogy a szocialisták jelölteket állítanak, és aki akar, az csatlakozhat hozzájuk, kivéve Gyurcsányt, mert neki tilos.
Ami nem sikerült Mesterházynak, az majd neki sikerül - vagy kisnyúl.
Tulajdonképpen az olyasfajta túlbiztosításokra, mint a Momentum meg az LMP Orbánnaknincs is szüksége, a mai állapotokat tekintve Botka elégnek tűnik a győzelem biztosítására...
Az utóbbi napok nyilatkozatai már szinte komikusak, az olyan kijelentései, hogy például Gyurcsány Ferenc hazudozik, ő maga pedig nem kíván többet az "összefogósdival" foglalkozni pedig a választók olyan mértékű lenézését jelenti, ami miatt egy normális országban saját pártja küldené világgá.

Természetesen a módszer sem új, a helyzetet Orbán propagandagépezete és Botka egyaránt Gyurcsány-Botka konfliktusként, pártszinten pedig MSZP-DK ellentétként iparkodik eladni, ez pedig elfedi a valóságot: ez a helyzet a demokratikus és az autokratikus viselkedés konfliktusa, Orbán leváltásának és sunyi támogatásának konfliktusa, nagy kár, hogy a választó nemigen akarja ezt felismerni.
Pedig fel kellene, hiszen a döntés ha nem is alapvetően, de nagyban befolyásolja a kormány és rendszerváltásra irányuló törekvések realitását.
Aki ezt nem érti, az vegyen igénybe szakértőt - egy olyan, harmadik általánosba járó nebuló is megteszi, aki képes összeadni a pártok becsült támogatottságát.
A szomorú igazság az, hogy váltásra a Jobbik nélkül esély sincs, márpedig itt lenne az idő fontossági sorrendet felállítani, melynek során el kellene dönteni, hogy mi a nagyobb veszély: egy szárba szökkent diktatúra elsöprése, vagy egy radikális, de mégiscsak parlamenti párt bevonása egy erre irányuló technikai koalícióba...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.