2018. január 29., hétfő

BÚJTATOTT ZSIDÓTÖRVÉNY, A SZABAD SAJTÓ VÉGSŐ FELSZÁMOLÁSA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2018.01.28.


Minden eddiginél durvább támadás készül a magyar sajtószabadság ellen. Az ún. újságíró kamarai tagság bevezetése a szabad sajtó kivégzésével azonos. A csalárd terv “védelemre” hivatkozik, hogy a bevezetendő kamarai tagsággal “megvédik az újságírókat”. Ahogyan ők megvédték a magánnyugdíjat, a földeket és mindent. Tőlük kellene megvédeni a sajtót.

Már a 2018-as elsöprő (mi más lehetne?) választási győzelem előtt megszellőztette Orbán, hogy a szabad és viszonylag független sajtó maradékának felszámolására készül. A NER jól bevált technikája szerint nem törnek be a szerkesztőségekbe, nem lövik le a főszerkesztőt, mint elődje, és példaképe, Horthy állama tette. Létrehoznak olyan újságíró kamarát, ahova elvileg nem kötelező belépni, de aki nem lép be, az nem képes működni.

Mindent elmond, hogy nem alulról szerveződő újságírószervezetről van szó, mert ilyenek vannak, s azokat figyelembe sem veszik. Ez az állam által létrehozott “hivatásrend” lesz. A “hivatásrendek” XI.Pius pápa Quadragesimo anno kezdetű enciklikájában fogalmazódtak meg. Arra szolgált, hogy a szabad szerveződést és érdekérvényesítést állami bábáskodással és kényszerítéssel, az ellentétek “feloldásával”, felszámolják. Ez az olasz fasizmus alapja.

A sajtó esetében a média ellenőrző funkciójának megszüntetéséről van szó. Kikapcsolják az “ellentétet”, a hatalommal való szembenállást, ami a szabad sajtó alapja. Majd “kibékítik” a szabad sajtó maradék részét a hatalommal. “Nem bánt a bácsi”, nem korlátoznak senkit, mindössze a kamarai tagsághoz “meg kellene felelni több elvárásnak is”. El kellene fogadni pl. az ún. “szakmai és etikai szabályokat”. Hogy mik ezek, azt majd Orbán megmondja.

Ebben a finom megfogalmazásban van elrejtve a sajtó szabadságának felszámolása...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.