2018. február 15., csütörtök

ELIOS-ÜGY: VAN MIT TITKOLNIA A FIDESZNEK, MANIPULÁLTÁK AZ ÁRAKAT

24.HU
Szerző: D. KOVÁCS ILDIKÓ
2018.02.15.


Attól az embertől kértek független árajánlatot Zalaegerszegen a közvilágítás felújításakor, akinek egyik cége később az Elios beszállítója lett. Az akkori polgármester, Gyutai Csaba azóta hűtlen kezelési ügybe keveredett, ennek ellenére ő felügyeli a 40 milliárd forintos uniós támogatáshoz jutó kastélyfelújítási programot.

Közel állt ahhoz a zalaegerszegi közgyűlés, hogy fideszes szavazatokkal nyilvánosságra hozza azt a levelet, amelyet az OLAF küldött a városnak az Elios közvilágítási tenderével kapcsolatban. Több kormánypárti képviselő is igent nyomott a javaslatra, de a szavazás után – a Népszava szerint – a térség országgyűlési képviselője, Vigh László felkereste Balaicz Zoltán polgármestert és Tóth Lászlófrakcióvezetőt és „leüvöltötte a fejüket”. A közgyűlést végül megismételték, és akkor a korábban fáradtságra hivatkozó fideszesek már megfelelően, nemmel szavaztak.

A 24.hu birtokába jutott OLAF-jelentés az Elios Innovatív Zrt. által elnyert zalaegerszegi beruházásnál is feltárja a csalás koreográfiáját és megnevezi a szereplőket.

Cikksorozatunk e részében bemutatjuk az összefonódásokat az előkészületek során, és azt is, miért merült fel a gyanú, hogy manipulálták az árakat:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.