2018. február 15., csütörtök

HAMMER FERENC: ORBÁN SEGÍT FELFEDEZNI A BENNED REJLŐ ÁLLATOT. EZ MILYEN MÁR?

24.HU - POSZT ITT
Szerző: NAGY JÓZSEF
2018.02.15.


A migráns és a Soros, illetve a kulák. Nagyinterjú a szociológus egyetemi tanárral.

De jó kis kulákos társas. Saját fejlesztés?


Áh. Ez a társasjátéknak álcázott kulákellenes propaganda az ötvenes évek Magyarországán készült a Ki nevet a végén? mintájára. Nem túl bonyolult: a téeszparasztok mosolyognak és sikeresek benne, a kulákok meg szívnak. Másolatom van belőle, egy eredeti példányt a Budapesti Levéltár őriz.

Lenne piaca ma is, csak migránsra kéne átrajzolni a kulákot.


Habony Árpád multimédiában már rég csinálja.

Kommunikációs szempontból van különbség a kulák, valamint a migráns és Soros között?

Hatalmas. A menekült ott dekkol a folyóparti füzesben, sűrű köd, kezében két nejlonszatyor, ábrázata eléggé elveszett, strukturális pozíciója a magyar társadalomban eléggé marginális, ördögivé gyúrni alakját rutinfeladat. Pláne azt követően, hogy átmasírozott, pontosabban átmasíroztattak az országon kétszázezer embert, és a híradókból naponta látjuk, hogy a világ tele terrorcselekményekkel, melyek elkövetői zömmel azokból az országokból származnak, ahonnét a menekültek. De egy közel kilencvenéves amerikai milliárdosból sátánt kreálni! Az már valami! Hasonló truváj, mint a CEU-t első számú közellenséggé tenni. 

Hiszen a hagyományos propagandaelvek szerint olyan dolgokkal hülyíthetőek meg az emberek, melyeket nem kell elmagyarázni.

Na most a CEU-ról a többségnek lövése sem volt.

És a kulák?

A kulákok a helyi közösségek gazdag, elismert, tekintélyes alakjai voltak, fontos szerepet játszottak a helyi kultúrában, hitéletben és politikában, belőlük ellenséget kreálni szintén komoly szakmai teljesítmény volt. Persze annak idején más eszközök álltak rendelkezésre, szó nélkül elvihettek, agyonverhettek embereket, törvényeket lehetett írni direkt rájuk.

Direkt törvényt írni, mondjuk a civil szervezetekre, most is lehet.


Meg az egyetemekre vagy épp a bűnös életmódot élő szegényekre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.