2018. március 17., szombat

5 FONTOS DOLOG, AMI MEGMUTATJA: NEM CSAK A MEGTORLÁS VOLT A LÉNYEG ORBÁN "ÜNNEPI" BESZÉDÉBEN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2018.03.17.


Igazából egy gondolatot fogalmazott meg Orbán Viktor március 15-én: nyernie kell a Fidesznek. Mert ha nem, akkor Magyarországnak vége.

Már senki sem lepődik meg, hogy a nemzeti ünnepet arra használta fel az összes politikai erő, hogy aktuálpolitikáról beszéljen. Megemlékezésről már látszólag se volt szó; a legtöbb média ORbán fenyegetőzését emelte ki a fontos hrek közé. Viszont szerintünk nem is a fenyegetőzés, meg a megtorlás volt a lényeg Orbán Viktor beszédében, vagy a migráncsok.
A miniszterelnök egyetlen egy dologra koncentrált: hogy a híveit rábírja, menjenek el szavazni.

Viszont a beszéden azt éreztük: Orbánnak kicsúszott a lába alól a talaj, nincs tovább. Nem tudott újdonsággal szolgálni. Nem tudott feltüzelni. Unalmassá vált.

Nézzünk néhány érdekes részletet:

1. Elfogytak az érvek, elfogyott a racionalitás

Orbán Viktor eszköztára a fenyegetőzésre és a félelemkeltésre szűkült. Nem tudott egyetlen racionális érvet mondani, hogy miért szavazzon valaki rá. Csak azzal az összeesküvés-elmélettel, vagyis hazugsággal traktálta a híveit, hogy ha nem ő nyer, akkor Magyarországot felzabálják a migráncsok. A migráncsokat meg az ellenzék akarja betelepíteni, akik mögött természetesen „Gyuri bácsi” áll. Nem mondott semmi olyasmit, hogy a gazdaság fejlődne, vagy legalább azt hazudta volna, hogy jól működik az egészségügy. (Egyáltalán: működik.)

Mostanra az Orbán vezette Fidesz addig jutott, hogy nem tudnak semmi olyat mondani az embereknek, aminek köze lenne a valósághoz. Teljesen alternatív univerzumba vezérelték magukat, ami köszönőviszonyban sincs azzal, ami a világban, vagy Magyarországon történik.

2. Nem tudott mit ígérni, csak a túlélést

Amikor egy párt nyolc év után nem tud mást mondani, csak azt, hogy félnünk kell, háborúban állunk mindenkivel, aki nincs velünk, ott elég nagy gondok vannak. Orbán nem mondta, hogy jobb lesz a választások után, mert nem lesz jobb – nyolc éve volt rá, hogy tegyen valamit az országért és elbukott. Ezt ő is tudja, nyilván erről fog a legkevésbé beszélni. A puszta túlélés szintjére vitte le a diskurzust, Európa közepén, a XXI. században.

A helyzet az, hogy el akarják venni az országunkat. Nem egy tollvonással, mint Trianonban, hanem azt, hogy néhány évtized alatt önként adjuk fel

– mondta Orbán, és rögtön ki is fejtette, hogy a migránsokra céloz, szerinte ők jönnének a magyarok helyére ebbe az országba.

– Azt akarják, hogy ne mi és a leszármazottaink éljenek itt, hanem valaki mások. Nap mint nap látjuk, hogy nagy nyugat-európai nemzetek lépésről lépésre, kerületről kerületre, városól városra veszítik el hazájukat – tette hozzá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.