2018. március 18., vasárnap

BOLDOGSÁG, GYERE HAZA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2018.03.17.


A boldogság világnapja március 20. ezt a dátumot az ENSZ (!!! Soros !!!) nyilvánította a Boldogság Világnapjává hat ével ezelőtt, 2012-ben.
Az ötletet egy világtól elzárt picike királyság adta a Himalája tövében, Bhutan.
Ide még nem értek el a nyugati tömegkommunikáció áldásai, így lakói nem is tudják, hogy életük egyetlen értelme a Szent GDP magasra emelése.
Teljesen helytelenül azt vallják, hogy a boldogsághoz nem elég ez az egyetlen, misztikus és felettébb könnyen manipulálható szám, melyben a te szorgalmas munkád gyümölcse éppúgy benne foglaltatik, mint Orbán Viktor bűnszervezetének és a magányos bűnözők vagyonának tőled elrabolt vagyonelemei - a boldogsághoz más dolgok is kellenek.
Így a boldogság-index mérésnél az egy főre jutó GDP mellett szerepel a várható egészséges élettartam is, továbbá az emberek véleménye négy kérdésben:
- mekkora társadalmi támogatottságra számíthatnak, ha bajba kerülnek,
- mekkora szabadságot élveznek életük fontos döntéseiben,
- mennyire korruptnak érzik a társadalmat, melyben élnek,
- mennyire gondolják nagylelkűnek magukat.
A boldogság indexet a Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózata (??? Soros ???) méri, és évente rangsorolja az országokat.
Mi a mért százötvenöt ország közül a hetvenötödikek voltunk tavaly.
Hogy idén hányadik helyet foglalhatjuk el, az még kérdéses.
Tisztes középszer, mondhatnánk, csak hát - sajnos - számunkra a reális viszonyítási alap a posztkommunista országok csoportja, ezek között viszont sereghajtók vagyunk.
Vajon, miért is nem csodálkozom?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.