2018. május 30., szerda

A MAGYAR KIVÁNDORLÓK IS BEVÁNDORLÓK AZ EU-S ORSZÁGOKBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.05.29.


Az csak a látszat, hogy a kivándorló magyarok nem bevándorlók a nyugati, európai uniós országokban. Az nem az ő országuk. A magyarok mások országába vándorolnak be. Nincs Európai Egyesült Államok, a magyarok nem részei ezeknek az országoknak. Ezeknek az országoknak a megelőlegezett, és felelőtlen jóindulata volt, hogy Magyarországot bevették az európai országok közé, és szabad bevándorlást engedélyeztek nekik.

De ez nem jár. A magyarok is bevándorlók Nyugat-Európában. Ugyanolyan bevándorlók, mint bárki más a világ bármely tájáról. Az ő bevándorlásukat megkönnyítették az uniós országok, de ettől még bevándorlók. Egy magyar nem brit, nem német és nem is egy svéd, hanem magyar. A legutóbbi statisztikák szerint legalább 600 ezer magyar bevándorló van Nyugat-Európában. Ehhez képest kell erkölcsileg megítélni a bevándorlásellenes Orbánt.

Erkölcsileg milyen dolog az, amikor a 600 ezer (!) magyar uniós bevándorló mellett Orbán most már akadályozza azt is, hogy a nyugat-európai országok bevándorlókat fogadjanak, és bevándorlóellenes, gyűlöletpropagandát hirdet? Most arról nem beszélve, hogy migráns néven azonosítja a menekülteket a bevándorlókkal, sőt az illegális bevándorlással. Ezeket a fogalmakat szándékosan összemossa, hogy menekülteket se kelljen befogadnia, ami sérti a nemzetközi jogot.

Orbán a “keresztény Európa” védelmére hivatkozik, de a keresztény Európa nem fél attól, hogy nem keresztény menekülteket fogadjon be, sőt kereszténységéből fakadóan is érzi a kötelességét, hogy menekülteken segítsen, amit egyébként a nemzetközi jog is előír. Ez a “keresztény Európára” való hivatkozás azonban egyszerű fajgyűlöletre épül, az arabokat és a feketéket, valamint a muszlim vallásúakat nem akarja befogadni. Természetesen csak ha szegény emberekről van szó, mert terrorizmust támogató arabok a legnagyobb üzletfelei.

Valójában az idegengyűlöletre van szüksége, hogy a hatalmát erőszak nélkül fenntartsa. A goebbels-i propaganda náci gyűlöletet gerjeszt. Most már nemcsak Magyarországot akarja fasizálni, hanem egész Európát, ezért az egész Európai Unióban legitimmé akarja tenni az idegengyűlöletet, amely a hozzá hasonló fasiszták uralmát hozná el. Ezért nemcsak erkölcsi kérdés, hogy Európát bevándorlókkal elárasztó Magyarország bevándorlóellenes hisztériát gerjeszt, hanem a szabad világot fenyegető fasiszta hatalomátvételi kísérlet.

Az Európai Uniót semmi nem fenyegeti jobban, mint a magyar fasizmus terjedése az álnok, hamis “keresztény” retorika alatt. Első körben érdemes lenne Orbánt megleckéztetni azzal, hogy Nyugat-Európából 600 ezer színes bőrű, muszlim vallású uniós állampolgárt kellene a magyar határon átküldeni, s segíteni a letelepedésüket. Mint uniós állampolgároknak nekik ugyanolyan joguk van a szabad bevándorláshoz más uniós országba, így Magyarországra, mint a magyaroknak letelepedni Ausztriában, Németországban, Angliában és másutt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.