2018. május 7., hétfő

CAFETERIA: JELENTŐS VÁLTOZÁS JÖN

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.05.07.


Időarányosan jelenleg a tavalyinak a duplájára rúg az az összeg, amit több mint 300 ezer SZÉP-kártyás elbukhat – számolta ki az Azénpénzem.hu. Évről-évre egyre több marad kihasználatlanul a pihenőplasztikokon, de ennek szerencsére már utoljára van jelentősége. Novemberre ugyanis alapvetően átalakulnak a szabályok.

Az előző hosszú hétvégén – derült ki az Azénpénzem.hu érdeklődésére adott banki válaszokból – alaposan belehúztak a SZÉP-kártyákkal rendelkezők a költésbe. Az OTP ügyfelei a május elsejei hosszú hétvégén 146 millió forinttal csökkentették a pihenőplasztikokon levő, május 31-én lejáró összeget. A K&H arról számolt be, hogy az elmúlt egy hónapban a rendelkezésre álló összegnek körülbelül 13 százalékát használták fel a kártyabirtokosok. Az MKB idén lejáró juttatással rendelkező kártyabirtokosai a hosszú hétvégén a korábbinak a dupláját adták ki.

Hiába költöttek azonban serényen a pihenőkártyások, még mindig elképesztő összegre rúg a fel nem használt keret. Az OTP-nél ez még mindig hárommilliárd, az MKB-nál 515 millió, a K&H-nál pedig 400 millió forintot tesz ki. Összesen tehát közel 4 milliárd forintot bukhatnak el a SZÉP-kártyák birtokosai. Összehasonlításul: tavaly ilyenkor még „csak” kétmilliárd forint volt veszélyben. A jelenleg érvényes jogszabály alapján a SZÉP-kártyákra két éve utalt juttatások érvényessége minden évben május 31-én jár le, ezt követően az a munkáltató vagy jogutódja kapja vissza az összeget, amely annak idején a juttatást adta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.