2018. június 4., hétfő

MIÉRT NEM LESZ MAGYARORSZÁG BEVÁNDORLÓORSZÁG?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.05.29.


Azért, mert még a magyarok többsége sem tud vagy nem szeret ott élni, és nincs olyan épeszű ember a földön, aki Magyarországra szeretne bevándorolni. Kivétel, néhány olyan szélsőjobboldali figura, akik Európában nemkívánatosak, de azok nem épeszűek. Aki mégis, azt érdemes elmeorvosi vizsgálatnak kell alávetni, vagy meg kell kérdezni, tud-e valamit az országról, s elég felvilágosítani. A határőrizet teljesen felesleges.

Értelmesebb ember olvas újságot, nekik elég Orbán Viktor képeket elhelyezni a határon a kerítés helyett, vagy a reptereken, hogy ha valaki elfelejtette volna, tudja, hova érkezett. A magyarok egy része, akik nem jártak szabad, nyugati országban, legfeljebb turistaként egy vagy két napra, öncsalásban él. Azt hiszik, hogy Magyarország egy perspektíva lehet bárki számára, aki nem itt született. Azt hiszik, hogy a magyar “vendégszerető nép”.

Magyarországon sem anyagi, sem szakmai előmenetelt nem remélhet senki. Nem juthat olyan technikai fejlődés középpontjába, ami vonzó lehetne. Ha nem tartozik a trafikra is méltó fideszes klientúrába, esélye nincs a boldogulásra. Az egészségügy halálgyár, oktatás színvonala is egy katasztrófa, a világ egyetlen számon tartott egyetemét üldözik el éppen. A tudósokat megvetik, üldözik, kriminalizálják, a jövő a közmunkásoké, nem repülő autóké. A művészeket cenzurázzák, nem engedik akárhol fellépni, kiállítani. Milyen ország az ilyen?

Magyarország nem egy barátságos hely, ahol szívesen, szeretettel fogadják az idegeneket, és befogadnak bárkit akárhonnan érkezett. Gyanakvóak, mindenkivel szemben elutasítóak, a színes bőrű emberre rendőrt hívnak. A kormány a gyűlölet kultúráját nevezte el találóan “kereszténységnek”, legalább látható, milyen ördögi. Ezzel azonosítja a nemzeti öntudatot. Kirekesztők, saját őshonos kisebbségeikkel szemben is ellenségesek, a külvilággal szemben bezárkózók.

Mi a fészkes fenének jönne ide bárki ember fia? Akit a hazájában üldöznek és menekül, az békességre és nyugalomra vágyik. Nem kívánkozik olyan helyre menni, ahol gyűlölet és az utálat légköre fogadja, s ahol további üldöztetés vár rá. Magyarországra még menekültnek sem érdemes menni, mert olyan hely, ahonnan normális ember, s aki teheti, elmenekül. A bevándorlókkal való fenyegetés mindezt pontosan alátámasztja. Ahova nem fogadnak be senkit, onnan el kell menni.

Magyarország akkor lenne egy vonzó hely, és akkor reménykedhetne mindenki abban, hogy Magyarország hamarosan a világ élvonalában lesz, ha hívnák és várnák a bevándorlókat, s a népnek azt az örömhírt mondanák, hogy megnyitjuk az országunkat a tehetséges fiatalok előtt, jöjjenek bárhonnan a világból. Befogadjuk nemcsak a menekülteket, hanem szívesen látunk a kultúránkat színesítő bevándorlókat, sokféle kedves embert. Izgalmas lesz az élet, a mindennapok színesek és érdekesek, sokat tanulhatunk másoktól s taníthatunk másokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.