2018. július 19., csütörtök

A LEGGAZDAGABBAK NAGYON ELÉGEDETTEK ITT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.07.19.


A 3 milliárd forintnál nagyobb vagyonnal rendelkezők száma szakértői várakozás szerint 5 éven belül 50 százalékkal nőhet Magyarországon. A leggazdagabbakat kiszolgálók a következő évekre még a jelenlegi kamat- és hozamkörnyezetben is szép gyarapodást várnak.


A hazai privátbanki üzletágban kezelt számlák száma két év alatt majdnem tíz százalékkal csökkent – számolta ki az Azénpénzem.hu a Blochamps adatai alapján (a 2015-ös adatokat itt foglaltuk össze). A vagyon ugyanakkor több mint 28 százalékkal nőtt. A következő két évre a leggazdagabbak kiszolgálóit évek óta elemző cég 10-12 százalékos növekedést vár. Azzal kalkulálnak, hogy 5 éven belül a 3 milliárd forintnál nagyobb vagyonnal rendelkezők száma 2017-hez képest 50 százalékkal lesz magasabb. Ez körülbelül ezres létszámot jelent.

Érdemes felidézni, hogy a Napi.hu a leggazdagabb magyarokról hagyományosan tavasszal készített listáján a „belépési küszöb" a 2017-es 7,5 milliárdról 2018-ra 8,2 milliárdra emelkedett. Az ezen a listán szereplők összvagyona (azt látni kell, hogy a privátbankárok a pénzügyi megtakarításokat kezelik, a Napi kiadványa viszont a cégek értékét is tartalmazza) egy év alatt 26,4 százalékkal nőtt.

A leggazdagabbak likvid vagyonának növekedését a Blochamps szerint fűtik például az uniós források és támogatások, valamint az egyéb, a nemzeti tőkésréteg erősítését célzó programok, de a magyar gazdaság stabil növekedése is. A gazdagok szempontjából kedvező fejlemények között említik, hogy a privátvagyon kiáramlása jelentősen lelassult, mostanra igazán kiváló az itthoni adókörnyezet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.