2018. július 19., csütörtök

A NÉP ELLENSÉGEI

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2018.07.19.


A nép ellenségei

A Magyar Tudományos Akadémia elleni nyílt, otromba támadás, azaz az „Ütök, borulsz!” tárgyalási stratégia, megspékelve a szokásos hazugságszósszal nem nagyon érdekli az embereket.

Mi lehet ennek az oka? Miért kell a tudományt napi politikai érdekeknek alárendelni? Mi abban a kéjes élvezet, hogy a kormánysajtó acsarkodó Parson Russel terrierjeit nekiuszítják az alapkutatásoknak, illetve a társadalomtudományoknak?

Egyes populista nézetek szerint a magyarázat nagyon egyszerű. Orbán Viktor sokkal butább, mint az akadémikusok. Gyanakodva néz azokra az emberekre, akik olyan képletekkel dolgoznak, amelyeknek végeredményeit nem ő határozhatja meg. Jobban kedveli Kövér László társaságát, mivel mellette még őfelsége is géniusznak érezheti magát. Ezért veszi körül magát hülyékkel és hitvány ítéletvégrehajtókkal.

Lehet ebben a teóriában valami, mivel az emberi hiúság, ha szabadjára engedik, hatalmas pusztításra képes. Sok lelki nyavalyája van Orbánnak, amiről sokat nem lehet tudni, csak a következményeit kell a társadalomnak elviselnie. Az pedig köszöni szépen, elviseli.

A tudósokkal, kutatókkal mi lehet a baj? Mi okból lehet oly könnyedén megutáltatni őket a széles publikummal? Valószínűleg azért, mivel olyan dolgokat ismernek, olyan problémákat próbálnak megérteni, melyekről az emberek többségének fogalma sincs, sőt nem is érdekli őket.

Az még belefér az irányított nemzettudatba, mikor egy hóbortos tudós – hülye szegény, de legalább mulatságos – lepkehálóval rohangál a kietlen magyar pusztaságban, de miféle értelmetlen dolog az, hogy dologidőben molekulakönyvtárakkal, meg farmakológia célfehérjékkel piszmog, miközben önfeledten kacarászik, valamint drága vegyszerekkel és műszerekkel szórakozik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.