2018. augusztus 3., péntek

ALAPVETŐEN JÓ AZ IRÁNY: A KONCON MARAKODÓ ELVTÁRSAK ELŐBB-UTÓBB EGYMÁS TORKÁNAK UGRANAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.08.02.


Bencsik Nemféknyúzgyáros Nemmunkásőr Nemközpénbőlkitartott Andris bácsi (aki pár napja kétpofára csürhézett mindenkit, aki a 2Rule nevű vérmagyar márkának nem tapsol igazi hazafi módjára) a Demokrata néven futó fideszes faliújságjában lehozta a következő hírt: távozik Prőhle Gergely a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) éléről.

Andris bácsi kormányhirdetésekkel nagyvonalúan kitapétázott szolgalapjának névtelen cikkében a jól értesült szalagmunkások az érintetthez közelálló forrásra hivatkoznak, amely forrás tudni véli, hogy Kásler NemalufóliasisakalábeszorultfejűMiklós humánerőforrás, onkológus professzor, Tanácsköztársaság-szakértő és miniszter a hét elején (2sványos után valamivel) berendelte magához a Fidesz utolsó megmaradt kultúrembereinek egyikét,

s bár Prőhle eleinte ragaszkodott posztjához, sőt, kifejezte együttműködési szándékát, a beszélgetés mégis azzal zárult, hogy le kell mondania posztjáról. Kásler Miklós elsősorban a Tanácsköztársaság politikai és esztétikai igazolását kérte számon az igazgatón. Mint ismert, a sajtóban viták zajlottak egy Tanácsköztársasággal foglalkozó kiállításról, amelynek hivatalos kiadványát Prőhle jegyezte. Úgy tudjuk, hogy már csak a szükséges adminisztratív teendők vannak hátra, és Prőhle Gergely szeptembertől már biztosan nem lesz az irodalmi múzeum vezetője. (Demokrata)

Ránézésre úgy tűnik, a nemzeti kultúrharc – Orbán által őszre ígért – kiteljesedésének (tudják, a felcsúti küldetéstudat nyaralni ment, nem szabad most zavarni) sosem lehet elég korán előkészíteni a terepet. Amit persze előkészítettek már, de nem eshet ki a gyalogsági ásó egy pillanatra sem a hazafiak kezéből. Akkor sem, ha egy olyan emberről van szó Prőhle személyében, aki korábban mindhárom Orbán-kormányban vállalt tisztséget, nem egy igazán balliberális hazaáruló alkat. Mindez semmi nem jelent, ha az ember egyszer elbassza. Márpedig Prőhle valamit nagyon elbaszott a suttyó propagandisták szemében. Hónapok óta azért cseszegetik a Magyar Idők nevű, lopott pénzből működtetett másik propagandakanálison válogatott önjelölt zsenik, mert az általa vezetett intézményben szerintük túl nagy teret kapnak az ellenzékhez sorolt kultúremberek.

Nem részletezem (egyébként is ITT egy jó cikk erről az egész kultúrával leöntött elmebajról, ami valójában a fideszes holdudvar mocskos harca a pénzekért, gyepálják egymást a régi-új megélhetési szekértolók), a lényeg, hogy nemzetiék nem bírnak belenyugodni a megváltoztathatatlanba: ha megfeszülnek is, ha a seggüket a földhöz csapdossák is, ha mindenre ráteszik a kétharmados patájukat is, a kultúrából még mindig nem sikerült kiírtani a balliberális oldalhoz sorolt művészeket.

Mert ezek ennyit értenek a világból: hogy minden fekete vagy fehér. Oppardon, narancssárga és fekete. Aki nem velünk van, az pusztuljon, takarodjon, mert most mi jövünk. A kultúra számukra nem egyszerűen kultúra, amire közösen büszkék lehetünk, hanem jobboldali vagy baloldali termék, és mivel most mi jövünk, nekünk van létjogosultságunk a kultúrában is nagyoknak lenni, mindenki másnak coki. Ezek ennyit értenek a világból: ha dübörög a kétharmados csatazaj, abból következik, hogy egyből tehetségesek lesznek, akik eddig sem voltak azok. Jó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.