2018. szeptember 28., péntek

600 EZREN CÁFOLJÁK ORBÁN VIKTORT

SZTÁRKLIKK
Szerző: NAGY ANDRÁS
2018.09.28.


A miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióbeszédében (interjúnak azért mégsem lehet nevezni), azt mondta, hogy egyensúlyban kell tartani az idősek iránti tiszteletet és a jövő iránti elkötelezettséget, azaz a nyugdíjasok és a fiatalok támogatását. „Ez az elmúlt nyolc évben jól sikerült” – jelentette ki, amúgy szerényen csak művészetnek nevezve a kormányzását.

Kicsit értetlenül hallgattuk, úgyhogy utánanéztünk, mi mindent tett Orbán Viktor kormánya az elmúlt nyolc évben a fiatalok támogatása terén, vagy ha úgy tetszik, az „elkötelezettség jegyében” a jövő magyar generációiért.

Kezdte ugye a magán-nyugdíjpénztári vagyon lenyúlásával, ami akárhogy is nézzük, hárommillió aktív korú magyar ember 3000 milliárd forintnyi jövőre félretett pénzének beszedése, majd felélése volt.

Aztán folytatták az oktatási rendszer totális átalakításával, amely nem csak az iskolák erőszakos államosításával, az avítt egyen tankönyvek megjelenésével, a pedagóguskar kiszolgáltatásával és hasonlókkal járt, hanem jókora költségvetési forráskivonással is, amire sok mindent lehet mondani (a megszorítás szót például biztosan), de hogy a jövő generációinak érdekében tett intézkedés lenne, azt nem.

A jogállam, a demokratikus intézmények leépítése, vagy a független médiapiac letarolása sem éppen a XXI. századba mutató lépések voltak, ezek is inkább az egyszer már magunk mögött hagyott XX. század rossz emlékű kormányzásainak sajátja.

A magyar kormány az elmúlt években szinte kizárólag a nagy multicégek összeszerelő üzemeit gyarapította a hazai kis- és középvállalkozások erőteljes támogatása helyett. Az, hogy a magyar gazdaság mára totál kiszolgáltatottá vált a hagyományos autóiparnak, megint mindennek nevezhető, csak jövőbe mutatónak nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.