2018. szeptember 28., péntek

AMÍG REPÜLT, ORBÁN ELVESZTETTE MINISZTERELNÖK JELLEGÉT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.09.27.


Mióta a kereszténydemokrata sajtóinkvizitor átvette az Indexet, az Index kezd halványan egy újságra hasonlítani és a sajtóra emlékeztetni, ahogy napirenden tartja azt a botrányt, hogy Orbán és klientúrája titokban luxusyachttal és magánrepülőgéppel utazik. Az Index most kezdi érzékeltetni azt, hogy mi lenne, ha lenne valódi sajtó Magyarországon, akkor Orbán maffiája már régen megbukott volna.

A gyanú ugyanis az, hogy mind a Mészároshoz köthető yacht, mind a Garancsihoz kapcsolt magánrepülő nem más, mint Orbán tulajdona (mint minden, ami a strómanok kezében van). De a magyarázat erre a botrányra, még rosszabb: ha Garancsi repteti Orbánt, az vesztegetés és korrupciós bűncselekmény. Ezt egy miniszterelnök politikailag nem élheti túl. Ebbe mindenhol belebukna. Ha lenne Magyarországon sajtó, és ha lenne ellenzék.

A publikum mulattatására és szórakoztatására a hazudozásra és kompromittálásra kijelölt legfrissebb hús, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogyan kell a NER örökös vezetőjének kiskirályságára tekinteni: Gulyás szerint Orbán V. reptetése nem jogellenes, mert az út értéke nem haladja meg Orbán Viktor képviselői juttatása egyhavi összegét. Az érvényben levő törvény szerint a magyar parlamenti képviselők ekkora értékű ajándékot fogadhatnak el.

Majd Gulyás hozzátette: nem képviselői minőségében kapta ezeket a juttatásokat Orbán. Ez utóbbi megállapítással mélységesen egyetértünk, egy parlamenti képviselő képtelen a luxusrepülést ajándékozó Garancsinak milliárdos állami megrendeléseket adni közpénzből. Orbán miniszterelnök képes erre, Orbán képviselő nem. Ezért Orbán miniszterelnökként a korrupció és a vesztegetés klasszikus esetét valósította meg.

A kormánypropaganda ezt azzal az átlátszó hazugsággal próbálja leplezni, hogy Orbán arra az időre, amíg repült, elvesztette miniszterelnök jellegét, és parlamenti képviselőként vett részt a meccsen. Amikor kiderül majd, hogy ez mekkora baromság, akkor jön majd, hogy a repülőúton Orbán magánemberként vett részt, magánembert pedig miért vesztegetne meg bárki. Ez könnyen belátható.

Ahogy Semjén miniszterelnök-helyettes magánemberként gyilkolt háziállatot egy többszáz millió forintos állami támogatást elnyert vállalkozó vendégeként, akinek az így felújított szállodáját már Semjén miniszterelnök-helyettes avatta, akinek semmi köze az orvvadász magánember Semjénhez. Az “Orbán és társai” büntetőügy főtárgyalásán mi érdeklődéssel várjuk a bíróság reakcióját erre a magyarázatra, hogy a kormány tagjait magánemberi és nem hivatalos minőségükben vesztegették meg. Amíg átveszik a pénzt, magánemberek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.