2018. szeptember 29., szombat

FELCSÚT TRAVEL KLUB: HÉTFŐN ESTE MÉSZÁROS LŐRINC ÉS AZ OSZTRÁK REPÜLŐ IS LONDONBAN VOLT, ORBÁN NEM

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2018.09.28.


A kormány 4 napja próbálja ráhúzni Garancsi Istvánra a 17 milliárdos magángépet, amivel Orbán júliusban utazott. Garancsi azonban nem volt ott a Puskás-díj átadóján, Mészáros Lőrinc viszont igen, és pont akkor Londonban volt a luxusrepülő is. Orbán Viktor sajnos nem ért rá elmenni.

Hétfői cikkünk óta különböző kormánytagok állítják határozottan, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Garancsi Istvántól kapta ajándékba a luxusrepülős utat a MOL-Vidi bulgáriai meccsére július 25-én. Az ajándék értékéről különféle levezetések láttak napvilágot, de nem csak ezért sántít a magyarázat.

Cikkünk megjelenése után nem sokkal úgy tűnt, hogy az OE-LEM lajtstromjelű magángép útnak indul valahova, de fél óra egy helyben állás után inkább mégis Ferihegyen maradt. De csak egy darabig.

Ebéd előtt nem sokkal végre tényleg felszállt és elindult London felé, ahol helyi idő szerint délután 2 körül landolt. Londonban hat nemzetközi repülőtér van, melyek közül a Heathrow a legnagyobb, de híres még a Gatwick és a Luton is.

Az Orbán Viktor miniszterelnököt a Vidi bulgáriai meccsére szállító 17 milliárd forintos magánrepülőgép egy sokkal kevésbé ismert londoni repülőtéren, a RAF Northolton landolt szeptember 24-én.

A Heathrow-tól nagyjából 10 kilométerre fekvő Royal Air Force (RAF) Northolt a brit légierő legrégebbi, és máig fontos bázisa. Jelentős katonai szerepe mellett a RAF Northolt polgári gépeket is fogad, így szállhatott le itt az OE-LEM lajtsromjelű magánrepülő is hétfő délután.

Néhány órával az OE-LEM londoni landolása után a miniszterelnök kedvenc újságja, a Nemzeti Sport számolt be büszkén arról, hogy népes magyar küldöttség vett részt aznap este a londoni FIFA-gálán, ahol a világhírű magyar játékosról elnevezett Puskás-díj átadója is volt.

A lap beszámolója szerint jelen volt az eseményen

- Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, a FIFA alelnöke
- Marco Rossi szövetségi kapitány
- Róth Antal utánpótlás-szakágvezető
- Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a felcsúti Puskás Intézet igazgatója, a felcsúti Puskás Akadémia korábbi sajtófőnöke, Puskás-ügyi nagykövet
- Spandler Csaba, a Puskás Akadémia egyik játékosa
- Jakab János, a Puskás Akadémia felügyelőbizottságának elnöke
- Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.