2018. szeptember 13., csütörtök

ORBÁN A KISUJJÁT SEM MOZDÍTOTTA, HOGY ELKERÜLJE A MAGYARORSZÁG ELLENI ELJÁRÁST

444
Szerző: MAGYARI PÉTER
2018.09.12.


...Orbán arról volt ismert Európában, hogy rendkívül ügyesen egyensúlyozik: mond és csinál valami nagyon durvát, aztán keményen alkudozik, és a végén enged egy kicsikét, mire békén hagyják úgy, hogy még mindig nagyon durvának számít, amit művelt. Most azonban nem ez volt a forgatókönyv.

A CEU és a civilek ügyében kellett volna tennie valamit

Most két konkrét törvény is volt, amin ha alakított volna valamit a magyar parlament, akkor jó eséllyel a néppárt nem szavazott volna saját tagja ellenében, vagy legalábbis nem ekkora többséggel: a civil szervezeteket korlátozó törvényről, és a lex CEU-nak nevezettről van szó. Csakhogy Orbán és a Fidesz semmit sem tett, és így azok is érv nélkül maradtak a néppárton belül, akik készek lettek volna megvédeni a magyar kormányt. (Orbán ezzel jól ki is szúrt velük.)

Kedden Orbán Viktor azt mondta Strasbourgban, hogy már csak azért sem engedhetett ezekben ügyekben, mert a magyar parlamenti képviselők erre nem volnának hajlandók. Úgy tett, mintha nem rajta múlna, hogyan szavaznak a fideszesek a Kossuth téren.

A helyzet még furább, ha hozzátesszük, hogy hétfő este Orbán Viktor személyesen ígérte meg az USA budapesti nagykövetének, hogy nem üldözi el a CEU-t. Legalábbis erre utalt David Cornstein egy keddi interjújában. Vagyis a két néppárti feltételből egyet Orbán valószínűleg teljesíteni fog, mégis úgy tett Strasbourgban, mintha semmiben sem engedne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.