2018. október 29., hétfő

ORBÁN REAKCIÓJA VAJNA TÍMEA MAGÁNGÉPES ÚTJÁRA: A JOBBIK CICAÜGYBEN INKÁBB FORDULJON VONÁHOZ

444
Szerző: HERCZEG MÁRK
2018.10.29.


Orbán Viktor miniszterelnököt hétfőn többen kérdezték a Parlamentben azonnali kérdések órájában:

Jobbik: Miért nem világítják át Orbánt?

Orbán: Világosak a jogszabályok

A jobbikos Gyöngyösi Márton arról beszélt, hogy a miniszterelnöknek is át kellene esnie nemzetbiztonsági átvilágításon, hiszen az ország legnagyobb hatalmú embere. Gyöngyösi szerint kérdés, miért falaz neki ebben a Fidesz: netán beszervezték vagy korrupciós bűncselekményekben érintett?

Orbán Viktor azt mondta, világos és egyértelmű jogszabályok vannak, és a magyar miniszterelnököknek kötelező azoknak alávetniük magukat, ő is ezt szokta tenni.

Gyöngyösi szerint Orbán környezetében olyan emberek bukkantak fel, mint az FBI által körözött Ghaith Pharaon, aki Tiborcz Istvánnal is közös bizniszben volt. Jobb lenne, ha erre Orbán válaszolna, és nem várná meg, amíg a kartonját külföldi titkosszolgálatok, például az orosz küldi el neki.

Orbán azt mondta, a becsmérlésre nem fog becsmérléssel válaszolni. Azt mondta, a nemzetbiztonsági átvilágítás és a lusztráció két különböző dolog, a közjogi méltóságok pedig az Alkotmányvédelmi Hivatal folyamatos megfigyelése alatt állnak.

MSZP: Fideszes rongyrázás a várba költözés?
Orbán: Az MSZP legutóbbi három kormányfője multimilliárdos volt


Bangóné Borbély Ildikó „Fideszes rezidenciává válik a Vár?” címmel kérdezett. Azt mondta, a titkolózás és a fölösleges állami urizálás jelképe lesz a budai vár. A Fidesz takarékos államról beszél, miközben urizál, stadionok, jachtok, kastélyok jellemzik, miközben ezrével lakoltatnak ki magyar családokat – mondta az MSZP-s képviselő. Mint mondta, 12-ről 30 milliárdra nőttek az előzetes költségek.

Orbán azt mondta, nagy különbség van a nemzeti gondolkodás és az osztályharcos gondolkodás között. Orbán azt mondta, náluk nem az dönti el az emberek értékét, hogy honnan jönnek, hanem hogy hova tartanak. Azt mondta, félreértés történhetett, hiszen ő nem költözik sehova, a Cinege utcában lakik, rezidenciát pedig senki sem vesz igénybe, sem ő, sem a miniszterei.

Bangóné megkérdezte, mit gondolna ma magáról a 30 évvel ezelőtti önmaga, hogy naponta a magyar nép képébe nyomja az urizálását.

Orbán azt mondta, urizálás ügyében megérti, hogy rossz az MSZP lelkiismerete, hiszen multimilliárdos volt az utolsó három miniszterelnökük, de ettől kíméljék meg a Fideszt. Ami a várat illeti: a kommunisták azt lerombolták, mondván, a múltat el kell törölni, a Fidesz viszont fölújítja, így a várra mindannyian büszkék lehetünk a következő évszázadban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.