2018. november 14., szerda

BŰNÖZŐK EGYMÁS KÖZÖTT

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.11.14.


Egy újabb elítélt bűnöző lépett át az országhatáron, a hatóságoknak mégsem támadt kedvük ahhoz, hogy feltartóztassák, sőt, az sincs kizárva, hogy a kormánytagok pontosan tisztában voltak azzal, hogy ki is érkezik és szabad utat engedtek számára. Hogy mégis kiről van szó? Orbán egyik jó barátjáról, a hazájában 2 éves börtönbüntetésre ítélt, azóta szökevénnyé avanzsált – mivel nem jelent meg a börtönben, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene – Nikola Gruevszki egykori macedón miniszterelnökről van szó.

A politikus ellen azért indult eljárás, mert Gordana Jankuloskának, az ország akkori belügyminiszterének kiadta parancsba – egyébként törvénytelenül –, hogy szerezzen be neki egy 600 000 eurós Mercedest saját használatra. Gruevszki, Macedónia egykori kormányfője ezért a törvénytelen tettéért 2 év börtönbüntetést kapott, azonban ő úgy döntött, nem vonul börtönbe, sőt nem csak hogy nem vonul be, hanem el is menekül hazájából, hogy aztán Budapestre érkezve menedékjogot kérjen a magyar államtól.

Nevethetnénk egy nagyot az ügyön, azonban messze nem biztos, hogy Orbánék nem döntenek a menedékjog megadásáról, hisz Gruevszki az Orbán-kormány jóbarátja. A Soros elleni háborúban hű csatlósa volt Magyarországnak. Ez olyannyira megmutatkozott, hogy Orbán konkrétan Gruevszki mellett kampányolt a választások hajrájában, melyet ennek ellenére is csúnyán elveszített...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.