2018. november 22., csütörtök

EDDIG NEM LÁTOTT TÉRKÉPEN BÖNGÉSZHETJÜK, MIT TERVEZ A KORMÁNY BUDAPESTEN, AZ AGGLOMERÁCIÓBAN VAGY ÉPP A BALATONNÁL

PORTFOLIO
Szerző: Portfolio
2018.11.22.


Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló 140 oldalas és részletes térképes mellékletekkel rendelkező törvényjavaslatot nyújtott be a kormány nevében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A térképeket böngészve kiolvasható, hogy a kormány milyen infrastrukturális fejlesztésekre készül. 

A keddi törvényjavaslat-dömping keretében a kormány egy teljesen új, a meglévő jogszabályokat átfogó törvényjavaslatot terjesztett a parlament elé. A "Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről" szóló javaslat "célja, hogy az ország egészére, valamint egyes kiemelt térségekre meghatározza a térségi területfelhasználás feltételeit, a műszaki infrastruktúra-hálózatok összehangolt térbeli rendjét".

"Az előterjesztés a területrendezés korszakváltó megújítására vonatkozik, azaz az országos, valamint a Budapesti Agglomeráció és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területrendezési terveinek új tervezési rendszerben, egy időben történő felülvizsgálatát és elfogadását célozza meg" - olvasható a javaslat általános indoklásában. Ennek értelmében a javaslathoz több térképet is mellékelt a beterjesztő (a lenti linkekre kattintva érdemes a részletes térképeken böngészni), például:

- Az Ország Szerkezeti Terve
- Budapesti Agglomeráció Szerkezeti Terve
Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Szerkezeti Terve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.