2018. december 12., szerda

MEGUGROTT AZ ÜZEMI BALESETEK MIATTI TÁPPÉNZ

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Az Én Pénzem
2018.12.12.


Ma alighanem megszavazza a kormányzati kétharmad a rabszolgatörvény néven elhíresült javaslatot. A mellette szóló érvek úgy foglalhatók össze: bárki akár szó szerint halálra dolgozhatja magát. A fáradtság növeli az üzemi balesetek esélyét, pedig a munkahelyi sérülések miatti táppénz az elmúlt években már így is nagyot nőtt.

Az üzemi balesetek miatt a dolgozók tavaly harmadával több napot töltöttek táppénzen – számolta ki az Azénpénzem.hu a KSH külön megvehető kiadványában talált adatok alapján. Ugyanebben az időszakban az üzemi balesetek miatti táppénzkiadás 77 százalékkal emelkedett. Ez arra utal, hogy egyre súlyosabb esetek fordulhatnak elő. Ebben szerepet játszhat a túlterheltség miatti fáradtság is.

A DK frakciószóvivője az MTI beszámolója szerint sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy évi négyszáz túlóra ledolgozása esetén a munkavállalókra tízórás munkanapok vagy hatnapos munkahetek várnak. Gréczy Zsolt hangsúlyozta, hogy ez komoly veszélyekkel járhat, mert egy amerikai orvosi magazinban megjelent kutatás szerint heti 60-70 óra munka is 42 százalékkal növeli a koszorúér-megbetegedés esélyét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.