2018. március 7., szerda

MAGYARORSZÁG ELADÓ

SZTÁRKLIKK
Szerző: mno.hu - sztarklikk.hu
2018.03.07.


A Fidesz jóvoltából az elmúlt években összesen 19 865 külföldi állampolgár kapott letelepedési engedélyt Magyarországon. Az érkezők döntő többsége, mintegy 15 ezer ember kínai állampolgár volt. A kötvényigénylők 300 ezer euró, ötéves futamidejű kölcsönt nyújtottak a magyar államnak, cserébe ők és családjuk korlátlan ideig szóló letelepedési engedélyhez jutottak, amellyel az Európai Unió területén is szabadon mozoghatnak.

A kötvényeket kizárólag az Országgyűlés – a fideszes Rogán Antal által vezetett – gazdasági bizottságában kijelölt, tisztázatlan tulajdonosi háttérrel bíró cégek értékesíthették a vevőknek, de a letelepedési engedély kérelmezési folyamata a magyar nagykövetségeken, konzulátusokon zajlott.

Az engedélykérőkkel szembeni ellenőrzésnek fontos része volt a kérelmezőkkel folytatott elbeszélgetés. Csakhogy a Magyar Nemzet értesülései szerint sok érintett külképviseleten nem volt olyan magyar diplomata, aki birtokában lett volna az ehhez szükséges nyelvtudásnak. Így a kötvényigénylők meghallgatása és mondandójuk megfelelő lefordítása is problémákba ütközött...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.