2019. január 24., csütörtök

AUDIS SZAKSZERVEZET: A KOMPLETT GYÁRBAN MEGÁLLT A MUNKA

HVG ONLINE
Szerző: KOVÁCS GÁBOR
2019.01.24.



Sztrájkba léptek az Audi Hungária dolgozói, a munkavállalók 18 százalékos béremelést akarnak kiharcolni 2019-re. Ezt a vállalat túlzó követelésnek tartja, a szakszervezet szerint csak azt akarják elérni, hogy a győri fizetések ne legyenek ennyire lemaradva a Volkswagen-csoport más, közép-európai gyárainak béreitől. A sztrájk első óráiban a munkavállalók nem kaptak új ajánlatot az Audi vezetésétől.

Rendben elkezdődött az egyhetes sztrájk az Audi Hungáriánál, a cég teljes telephelyén megállt a munka – közölte a hvg.hu-val Szimacsek Tibor, a munkabeszüntetést szervező Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) elnökségi tagja. "Semmiféle probléma, rendbontás nem történt" – mondta a szakszervezeti vezető, aki szerint az audis dolgozók nagyon fegyelmezettek.

Az első tájékoztatót délelőtt 10-kor tartják, akkor lesz pontosabb információ arról, hogy a műszakból hányan vesznek részt a munkabeszüntetésben. A január 18-ai kétórás, figyelmeztető sztrájkban gyakorlatilag az összes, műszakban lévő dolgozó (az Audi 13 ezer alkalmazottja közül körülbelül 4 ezer) részt vett, a szakszervezeti vezető most is ugyanerre számít. Szimacsek Tibor szerint a dolgozók hozzáállását a sztrájkhoz jól jellemzi, hogy akadt olyan ember, akit az éjszakás műszak után úgy kellett hazaküldeni pihenni, mert maradni akart támogatni a munkabeszüntetésben részt vevő, délelőttös műszakba beosztott kollégáit...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.