2019. január 24., csütörtök

AUSZTRIA KÉT ARCA HÉT ÉV UTÁN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Dani
2019.01.24.


Azt mondják, az ember hétévenként megújul. Ha ez igaz, akkor a mai poszt szerzője, Dani és párja éppen jó ütemérzékkel váltanak hét év Ausztria után. A mai posztban a történetük mellett egyfajta összegzést is kapunk (meg pár fotót is, egy bringás kirándulás emlékeként)...

„Hét év Keleten - persze nem Tibetben, csak Kelet-Ausztriában. 7 éves periódus végéhez érkeztünk, itt hagyjuk eme csodás országrészt. Gondoltam, számot vetek eme 7 év felett, és megosztom személyes tapasztalataimat, gondolataimat erről.

Egyszerűen csak kiírom magamból, ami bennem van, a végén pedig leírom a számomra pozitív és negatív dolgokat.

Miért mentem ki?

Nem láttam előrejutási lehetőséget Magyarországon. A politikával nem igazán foglalkoztam, magunk szintjén jól elvoltunk, nyaralgattunk, stb., de szerettünk volna későbbre megtakarításokat.

Ami zavar Magyarországon, az a „mindent sunyiba’ megoldunk” és „a gyár mindenkié” mai napig sok helyen berögzült posztkommunista ideológiák. Miért nem lehet azt, hogy bemegyek dolgozni, nem lopok, megkapom a fizetésemet (utalva annyit, amennyi a papíron is van), azt’ kész?!

2011 végén megcsináltam egy targoncajogsit, mert még nem végeztem a levelező Bsc egyetemmel, hogy legyen bármilyen „végzettségem” osztrák karrierem beindításához.

Majd elkezdtem a kinti munkaerőpiacot bombázni az álláspályázataimmal. Kb. 20-at küldtem el, mikor is 2012 februárban kihívtak az első interjúra, egy betontelepen kellett volna targoncázni szezonálisan.

Március 21-én hajnalban gondoltam egyet, és kimentem Burgenlandba, soproni ingázásra apellálva, minél közelebb a határhoz állást keresni. Be is mentem két helyre (kertészet és logisztikai központ), fel is vettek volna mindkét helyre, ráadásul a betontelepről is hívtak, hogy mehetek, én a szakmám miatt a kertészetet választottam, ahol elsősorban faiskolai eladóként dolgoztam. Ez egy kisebb, családi vállalkozás volt...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.