2019. február 18., hétfő

MANFRED WEBER ORBÁN VÁLASZTÁSI CSALÁSÁBAN BÍZIK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.02.17.


"Többen azt feszegették, hogy Orbánnal az Európai Unió integritása is veszélyben van, mert az Európai Unió alapértékeire a legnagyobb kihívás éppen a magyar illiberális diktátor."

A müncheni védelmi és nemzetbiztonsági kérdésekkel foglalkozó konferencián Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője kérdéseket kapott Orbánnal kapcsolatban, miszerint “ha az Európai Néppárt csúcsjelöltjeként ő lesz az Európai Bizottság elnöke, hogyan tervezi megőrizni az uniós értékeket úgy, hogy közben Orbán Viktor és a Fidesz a Néppárt tagja marad?”

Weber a kérdésekre elődta a szokásos szöveget, hogy az uniós értékek mellett csak úgy lehet harcolni, “ha azt az intézményrendszeren belül tesszük”. Természetesen, ez a hivatkozás nagy hazugság, mert akkor is az “intézményrendszeren belül” védheti az európai értékeket, ha Orbán kikerül a Néppártból. Az EU intézményrendszere nem azonos a Néppárttal. Majd hozzátette, hogy “párbeszédre van szükség”, továbbá (és most jön a legcinikusabb érv), “tiszteletben kell tartani a magyarországi választások eredményét, a magyar nép őt megválasztotta”.

Hogy mit ért eddig a párbeszéd Orbánnal, azt csak azok látják világosan, akik ismerik a helyzetet, a nagy pávatáncost és hazudozót, és nagyjából látták azt, hogy mit ért Hitlerrel a párbeszéd. Orbán még nem Hitler, de funkcióját tekintve még az lehet. De ha akit zavar a hitleres párhuzam, az még nagyot nézhet, másrészt vegye figyelembe, hogy szélsőjobboldallal, diktátorokkal szemben soha semmiféle párbeszéd nem hozott eredményt. A “párbeszéd”, amíg ezek a zsarnokok hajlandóak a “párbeszédre”, csak az időhúzást szolgálta, amíg úgy megerősödnek, hogy a párbeszéd az ő parancsaikra redukálódik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.