2019. február 2., szombat

ORBÁNÉK K.O.-VAL ÜTIK KI SIMICSKÁT A MÉDIÁBÓL, A G-NAPON LESZ ÚJRA MAGYAR NEMZET A MAGYAR IDŐKBŐL

444
Szerző: ALBERT ÁKOS
2019.02.02.


2015 február 6-a sajtótörténeti pillanat volt, ekkor vált biztossá, hogy a két egykori fideszes harcostárs, Orbán Viktor és Simicska Lajos végleg összekülönböztek. A fideszes médiabirodalom megroppant, a Magyar Nemzet és a Hír Tv akkori tulajdonosa, Simicska Lajos eltávolította az érdekeltségeit a párt közeléből. Az ország akkori második legjelentősebb politikai napilapjaként a Magyar Nemzet kritikussá vált az Orbán-kormánnyal szemben.

Február 6. volt a nap, amikor az újság és a tévé vezetésének jó része felállt, otthagyta Simicska Lajos cégeit, hogy Orbán Viktor mellett tegyen hitet. Ebből a kiállásból nőtt ki később a jelenlegi fideszes médiabirodalom, például a Magyar Idők napilap. A Magyar Nemzet azonban Simicska kezében maradt, aki február 6-án lényegében a teljes magyar nyilvánosság előtt legecizte Orbánt.

A Magyar Nemzet egészen a tavalyi áprilisi választásokig működött, a Fidesz-KDNP győzelme után azonban Simicska rövidúton bezárta, és kivonult a médiából. Ennek a részletes történetét a Direkt36 írta meg a közelmúltban.

Most úgy tűnik, Orbán Viktor és a Fidesz teljes győzelmével zárul a médiaháború:

a Magyar Nemzet ellen létrehozott Magyar Időket a jövő héten átnevezik: a neve Magyar Nemzet lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.