2019. március 28., csütörtök

SCHMIDT MÁRIA ÁLL MÖGÖTTE: TANANYAG LESZ, HOGY A SZÖVETSÉGESEK FELELNEK A HOLOKAUSZTÉRT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.03.26.


Emlékezhetünk arra, hogy amikor George Birnbaum leleplezte, hogy a Soros-ellenes antiszemita kampányt Arthur Finkelsteinnel ők találták ki, Orbán ragaszkodott ahhoz, hogy egy új “történelemszemléletet” adjon a magyaroknak, hogy a magyar történelem meghamisításával a nemzeti identitást a “keresztény-nemzeti” Magyarország és az ő álkeresztény fasiszta rendszerének ideológiájával azonosítsák. Orbán a történelemhamisításra tízmilliárdokat áldoz, és Schmidt Mária áltörténész feladata, hogy minden nemzeti ünnepen vagy történelmi évfordulón egy meghamisított történelmi tudatot verjen az emberek fejébe. A cél az, hogy a meghamisított történelem megtisztítsa a szentistváni államelméletet, az egyház és az állam, a vallás és a nemzet összefonódását, amely a magyar történelem igazságtalanságait és tragédiáit okozta. A jobbágyság, az elnyomás, a papok és az urak országa, az antiszemita magyar identitás mind ebből a hazugságból fakadnak, és mindig elnyomó tekintélyelvű rendszereket hoznak létre.

Schmidt Mária a pályáját holokausztkutató történészként kezdte, majd a történész pályát elhagyva fasiszta és antiszemita ideológus lett belőle, aki kiválóan alkalmas arra, hogy a holokausztot meghamisítsa, és a keresztény-nemzeti Magyarország felelősségét eltörölje. Több évtizedes holokausztrelativizáló tevékenység után hivatalos állami történelemhamisító lett, akinek a legfőbb feladata a hazug ideológiagyártás, a NER ideológiai alátámasztása, és a magyar történelem meghamisítása egy romantikus hazug mártírszerep mentén. Ennek lényege, hogy noha mindenről a keresztény-nemzeti “szentistváni” magyar állam tehet, de mindent le kell tagadni, a mindenért felelős hamis magyar identitást megtisztítva az elkövetőket mártírként kell beállítani. Ez a mártírszerep különösen tetszik a hazugságokra éhes magyaroknak, akik nem képesek felnőni és szembenézni a múltjukkal, a felelősségükkel, és képtelenek azonosítani Magyarország pusztulásának felelőseit a Szent Istvánra visszavezetett hamis “keresztény-nemzeti” identitással.

Mivel a keresztény-nemzeti Magyarország kiteljesedése és csúcsteljesítménye a magyar holokauszt volt, ami nem mutat túl jól, és pontosan kifejezi ennek az ideológiának a lényegét, a legfontosabb feladat a holokauszt tényeinek, körülményeinek meghamisítása, a felelősség másokra történő áthárítása. Nem véletlen, hogy az orbáni illegitim és törvénytelen alaptörvény preambuluma két pilléren nyugszik: az egyik a “szentistváni államra”, a “keresztény” Magyarországra, a tévesen István királynak tulajdonított hamis korona elméletére, a másik az 1944-es német megszállás következtében elveszített önrendelkezésre épül. Az alaptörvény után ezt a hazugságot öntötték bronzba és helyezték el cinikusan a “Szabadság” téren. Schmidt Mária egész életművének lényege a holokausztrelativizáció és a keresztény-nemzeti, vagy más néven keresztényfasiszta Horthy-rendszer tisztára mosása. Schmidtnek nincsenek gátlásai, hogy akár az Auschwitzban felállított magyar kiállítást, vagy a Kertész Imrét arcol csapó “Sorsok” Háza projektet ennek megfelelően meghamisítsa. A Terror Háza a történelem tényeinek szemen köpése, meggyalázása, és maga is egy antiszemita provokáció.

Ennek a tevékenységnek a sorába illeszkedik a kereszténydemokrata kézben levő, a bulvárhírekkel és álellenzéki megnyilvánulásokkal manipuláló, de alapjaiban Orbán érdekeit szolgáló Indexben megjelent tanulmány, amelyben a német megszállás évfordulóján Borhi László amerikai-magyar történész azt játszotta el, mintha új bizonyítékokra bukkant volna, és azok alapján közölné azt a fantazmagóriát, amiről már három éve egy könyvet is megjelentetett. Ennek lényege, hogy Amerika és a szövetségesek provokálták ki szándékosan a német megszállást, hogy azzal jelentősebb német katonai erőt kössenek le, nem törődve a várható zsidó áldozatokkal. Ezért a magyar holokausztért nem a magyarokat, nem is a németeket, hanem főleg a nácik ellen harcoló amerikai és szövetséges nyugati hatalmakat terheli a felelősség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.