2019. március 28., csütörtök

KOSZ ÉS KÁOSZ: KICSIN MÚLOTT, HOGY NEM FULLADTAK A SZEMÉTBE A BALATONI NYARALÓK

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: FÓNAI IMRE
2019.03.28.


Az elégtelen finanszírozás miatt egyre nagyobb fejfájást okoz a szemétszállítás a Balaton-parton is. Még a fideszes polgármesterek is elégedetlenek.

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a Orbán-kormányok alatt központosított szemétkezelés szinte az ország minden táján problémákat okozott. A köznyelvben csak kukaholdingnak becézett, egyébként hosszú nevű Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. másutt is késve vagy nem fizet azoknak a kis cégeknek, önkormányzati társulásoknak, amelyek nap mint nap elvégzik a szemét begyűjtését helyben.

Tavaly kicsin múlott, hogy a nyaralók, a külföldi turisták ne gázoljanak a szemétben a Balaton partján. A siófoki szolgáltatónak tavaly nyáron utalt utoljára pénzt az állami kukaholding, akkor az utolsó pillanatban. Így végül nem omlott össze a szemétszállítás a Balaton partján, a turisztikai szezon kellős közepén.

"Miből?"

„Arra azonban semmi garancia nincs, hogy az idei szezon is zökkenőmentesen megy le” – jegyezte meg Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere. „Hogyan lehet úgy tervezni, hogy utoljára 2018. júliusban fizette ki az állami kukaholding a térségi önkormányzatok tulajdonában lévő Siókom Nonprofit Zrt. elvégzett szolgáltatásait? S miközben a szolgáltatónk vár a pénzére, a kukásautókat tankolni kell, a kukásoknak fizetést kell adni. Miből?” – kérdezte a városvezető...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.