2019. április 29., hétfő

LÁZÁR-KUBATOV BELHÁBORÚ MIATT BUKHATJA ISMÉT SZEGEDET A FIDESZ

444.HU
Szerző: RÉNYI PÁL DÁNIEL
2019.04.29.


- Szeged, az utolsó ellenzéki fellegvár, a Fidesz egyik elsőszámú célpontja az őszi önkormányzati választások előtt. 

- Szabó Bálint független jelölt belezavart az építkezésbe, különösen miután Lázár látványosan támogatásáról biztosította.

- Orbán Viktor Kubatov Gábort bízta meg azzal, hogy szállítsa neki a választást, Lázár viszont nem örült neki, hogy "erős ember" tűnik fel a Dél-Alföldön.
- Fél évvel a választás előtt nincs még fideszes kihívója Botka Lászlónak.

Orbán Viktor két évvel ezelőtt kiadta a parancsot: be kell venni Szegedet. 

2002 óta nem volt a csongrádi fővárosnak fideszes polgármestere, és itt a Botka László vezette baloldal az országgyűlési választásokon is rendre győzni tud. Hiába a 2013-as új választási törvény, az MSZP-s Szabó Sándor 2014 után 2018 tavaszán is lenyomta a helyi Fideszt, és hozta a megyei 1. számú választókerületet. Botkának jelenleg is kétharmada van a városi közgyűlésben.

Orbán jelentős szerepet szánna a városnak a délvidéki kapcsolatok erősítése és a térségbeli beruházások fejlesztése során, de a kiemelt figyelem nyílván annak is szól, hogy az egyik utolsó ellenzéki vezette nagyvárosról van szó. A stáb egyik embere egyenesen Sztálingrádhoz hasonlította Szegedet.

A miniszterelnök a párt elsőszámú kampányfelelősét, egyik leghűségesebb és legszorgosabb káderét, a pártigazgató Kubatov Gábort állította rá a város meghódítására. Kubatov az elmúlt két évben kipróbált emberekből rakott össze egy stábot, hogy megszervezzék a kormány szegedi médiáját, és újraépítsék a helyi Fideszt.

Kubatov bejáratott embereket küldött Szegedre, de fél évvel ezelőtt maga kellett kézbe vegye a szegedi ügyeket, miután konfliktusok adódtak a helyi szervezetekkel, és nem sikerült megtalálni Botka László kihívóját. 

A munkát 2017 tavaszától kezdve a pártigazgató jobbkeze, Maróti Gábor vezette. Maróti maga is szegedi, 1998 után az első Orbán-kormányban stratégiai tanácsadóként dolgozott, és a párt egyik fontos szervező embere. Mellette Belénessy Csaba egykori MTI-elnök lett a felelős a médiáért, Kapitány Gergővel, a Dunántúli Napló és a Hír TV korábbi munkatársával - Páva Zsolt egykori kampánytanácsadójával - közösen tartja kézben a helyi fideszes nyilvánosságot. Kobza Miklós, Orbán közvetlen stábjának egykori tagja, és beszédírója szedi össze a témákat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.