2019. május 30., csütörtök

KÉT HAJÓ ÜTKÖZÖTT A PARLAMENTNÉL, HETEN MEGHALTAK, TÖBB EMBERT MÉG KERESNEK


HVG ONLINE
Szerző: hvg / MTI
2019.05.30.


Hét halálos áldozata biztosan van annak a hajóbalesetnek, amely szerda este történt Budapesten, a Parlament előtt. A hajón 35 ember utazott, két fős magyar személyzet mellett dél-koreai utasok voltak a fedélzeten. A hajó egy ütközés következtében, másodpercek süllyedhetett el. Huszonegy embert még keresnek. A baleset másik részeséhez, egy nagyméretű hajóhoz rendőrök szálltak ki az éjjel.

Hét ember vesztette életét, és huszonegyen eltűntek, miután felborult és elsüllyedt egy hajó a Dunán Budapesten, a Parlamentnél szerda este negyed 10 körül. A halálos áldozatok számát Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője jelentette be hajnal fél 1-kor. A hajón 33 koreai állampolgár (köztük két idegenvezető) és kétfős hazai személyzet utazott.

Győrfi Pál azt mondta, hét embert tudtak kimenteni, őket kórházba szállították kihűlés miatt, stabil állapotban vannak. A többi huszonegy ember hollétéről nincs információ. Az M1 arról tudósított, hogy gyermekmentőt is küldtek azonnal helyszínre, később a dél-koreai nagykövetség munkatársára hivatkozva megerősítették, hogy gyerek is volt a hajón...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.