2019. június 27., csütörtök

MAGYARORSZÁG HADBAN ÁLL

HÍRKLIKK
Szerző: LOVÁSZ PÉTER
2019.06.27.


Hadiállapotban vagyunk! Ugyan a legkevésbé sem az én tisztem, hogy ezt bejelentsem, de - gondoltam - azért jó, ha tudunk róla. Mindenesetre van gazdaságvédelmi programunk, családvédelmi programunk, határvédelmi tervünk, már helyet kapott a költségvetésben országvédelmi képességeink erősítése, s van még talán vagy tucat védelmi tervünk. Vagyis kész a hadiállapot.

Néha tudjuk, hogy ki vagy mi az ellenség, néha nem. Itt van például a katasztrófavédelem. Aki ezt az elnevezést kitalálta...- minimum retardált lehetett. De ez csak szemantikai probléma, a kifejezést végül is érti mindenki, s ez a fontos. Aki ebben az üzletágban dolgozik, csak elismerést érdemel. Az árvízvédelemben dolgozók is csak tiszteletet érdemelnek, különösképp akkor, ha megelőzik az árvizet, de akkor is, ha csónakon mentik az elöntött települések népét.

A határvédelem tárgyában már némiképp aggodalmas vagyok, jómagam ugyanis egyelőre nem látom jelét annak, hogy az illegális bevándorlók hordái támadnának délen, s a magas hivatalosság sem számolt be arról, hogy csapatostul jönnének a pirézek neki a kerítésnek. Napi egy tucat menedékkérő ellen pedig talán mégsem kellene mozgósítani a hadsereget. De hát honnan is tudhatnám én, hogy mi a valós veszély...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.