2019. június 19., szerda

TÍZ DOLOG A KANÁRI-SZIGETEKRŐL

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő / Bencito
2019.06.


Az ember azt gondolná, hogy ha 10 dolgot fel kell sorolni a Kanári-szigetekről, akkor azok mind pozitívak lesznek, hiszen mi gondja lehetne az embernek egy ilyen helyen. Azonban mint Bencito listájából is kiderül, azért a kép ennél árnyaltabb. Következzen tehát a Tíz dolog-sorozat friss darabja! (A képeket köszönöm a szerzőnek.)
„Én már majdnem egy éve Fuerteventurán lakom és gondoltam megosztom Veletek a tapasztalataimat, tömören. Öt pozitív, illetve ugyanennyi negatív dolgot sorolnék fel. Megpróbálok az „általános” dolgoktól kicsit eltérőbb képet adni.

A pozitívumok

#1 A csodás partok

Az érzés, hogy pár percnyi utazás után tiszta, homokos, hívogató tenger (vagyis óceán) partokon lehet az ember egyszerűen megfizethetetlen. Egy stresszes munkanap után leugrani csobbani egyet vagy csak napozni garantáltan feledteti a napi bánatokat.

#2 Az emberi adórendszer

A fizetésből összesen 10% vonódik le, ami minden adót tartalmaz. Az ÁFA 7% illetve a jövedéki adó is csekély, emiatt van például, hogy egy doboz cigi 2,5 euro (azaz kevesebb, mint ezer forint). 150 euróig külföldről csomagot behozni adó és áfamentes - ez az EU többi részén csak 22 euróig van így.

#3 A lehetőség, hogy felfedezd a többi Kanári-szigetet

Mivel itteni lakóként 75%-os kedvezménnyel lehet a többi Kanári-szigetre illetve Spanyolország többi részére utazni (hajóval vagy repülővel), így sokszor 3-5 eurós jegyekkel lehet nekiindulni és felfedezni a „spanyol világot”.

#4 A laza, nyugodt élet

Itt a munkaidőn belül és azon túl is evidens a laza hozzáállás és a stressz hiánya. A munka mint szükséges „időtöltés” jelenik meg, ami ahhoz kell, hogy amúgy az ember élvezhesse az életet..


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.