2019. július 26., péntek

ORBÁNÉKAT A LUXUS MŰFŰ ÉS A HAZASZERETET FŰTI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.07.25.


...Agyforrás van. Hiába tombol a kánikula, azért a gondosabbak meg a takarékosabbak már a télre készülnek. Fűteni valóra, így aztán nem ritka a tűzifával megrakott teherautó az utakon. Muszáj, mert ezt az iszonyatos meleget, sajnos, nem lehet az év végi hónapokra a spájzban tárolni. Ha csak a Nemzet Klímafelelősei, élén a köztársasági elnökkel, nem találnak olyan melegítő megoldást a magyar ember számára, ami kiűzi a fagyokat is, pláne onnan, ahol se fára, se semmire nem jut a kályhákba. A kályhát pedig mégsem lehet meggyújtani, igaz, Áder? Leleményes ember a magyar, különösen egy közülük, az Orbán Viktor. Befűttet ő, csak rossz helyen teszi, számára jó emberekkel.

Azért az mégis csak macerás lenne Magyarország miniszterelnökének, ha magyar családoknak abban segítene, hogy lehetőleg ne fagyjon halálra senki a télen. Fagy. De hát szegény Orbánnak valahol el kell kezdenie a télre felkészülést. Hol az istenbe kezdenék, ha nem a focipályán. Műfüvön mű magyar vagy az imádott migráns labdarúgókkal. Gondoljanak bele, leragadna a milliós lábuk a mínuszoktól, ha nem fűtenék a pályát. Jaj, dehogy a Ronaldóké, a Buffonoké, Hazardoké. A magyar másodosztály kutyaütőié.

És miután Minden ember melegségre vágyik (Örkény), fel kell hevítenie Orbánnak a páholytársát, a Végh Gábor nevezetű Pharos 95 Kft. tulajdonosát is. A közpénz igen jót tesz hideg lelkének. Mert az úgy lesz, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség az NB II-es kluboknál is kötelezővé teszi a fűthető pályákat a 2020-2021-es bajnoki évadtól. Tetszenek érteni, kö-te-le-ző-en.

Az egyik NB II-es klub, a fővárosi Budafoki Munkás Testedző Egyesület eredetileg csak rendbe akarta hozatni a nagypályáját, és két új, műfüves kispálya építését tervezte, aminek költségét 72 millió forintra becsülték. Ehhez képest a már a pályafűtést is tartalmazó végső ár 192 millió forint lett. A közbeszerzést a Pharos 95 vitte el, amelynek tulajdonosa VIP-páholyos haver, a Végh – írja a Népszava. Ez a Végh a másodosztályú ZTE futball-klub tulajdonosa.

Olvassák el, hogy működik a fűtött műfű projekt. A budafoki tenderen a Pharos 95 ellen öt cég indult, azonban a versenytársak többsége valamiképp kötődik Végh Gáborhoz, családjához vagy érdekeltségéhez: az egyik konkurens Kft.-ben Végh gyerekei a tulajdonosok; a másik rivális vezetője korábban ügyvezetőként váltotta idősebb Végh Gábort és feleségét egy olyan vállalkozásban, amely egy időben a Pharos 95 jelenlegi telephelyére volt bejelentve; egy másik cég havi 205 ezer forintért kötött irodabérleti szerződést Tiba István, balmazújvárosi fideszes képviselővel, aki korábban a balmazújvárosi futballcsapat elöljárója volt. Balmazújvárosban egyébként szintén a Pharos 95 építette a stadion fűtését.

Nem lehet, hogy előbb-utóbb mindenki Orbán rokona, haverja lesz? Nem vagyunk már olyan nagyon sokan, mimagyarok. Na látják, mi lesz Csányi MLSZ-elnök rafinált ötletéből. Megint helyben vagyunk. Csányi – Orbán – Végh – Végh rokonai – Tiba Magyarország melegfelelősei. Ez is simán egy maffialánc. Luxus a műfűnek. Ekkora dologban persze eszükbe sem jutnak azok az emberek, köztük gyerekek is, akiken kopog a zsarnokság jege. Orbánékat így fűti a műfű és a hazaszeretet.

A mindennapi hazaszeretet az, amikor “hazánk bevon bennünket a saját bűvkörébe“, ez pedig az ország megmaradását is szolgálja. …Európa jövőjéről az látszik, hogy csak azok az országok maradnak talpon, amelyekben van hazaszeretet. Akik nem, azok így vagy úgy, de el fogják azt veszíteni.

– mondta a nemzet hazug miniszterelnöke, és megcsókolta a stadion melegített földjét, majd nekilátott a várhoz vezető, fűthető út terveztetésének...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.