2019. július 7., vasárnap

TIBORCZ ISTVÁNT AZ UNIÓS PÉNZEKET ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁGBA!

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.07.06.


A képmutató Európai Néppártnak köszönhetően, amely csak regél és mesél szép szavakat az európai értékekről, de fedez egy fasiszta diktatúrát, Orbán embereit annak ellenére egyes bizottsági funkciókra javasolják, hogy Orbán (a “Fidesz”) tagságát felfüggesztették a Néppártban. Milyen felfüggesztés az, ha a felfüggesztett párt Néppárt által betölthető funkciókat kap? Mi értelme a három bölcs (a “három vak egér”) bohóckodásának, ha már eldöntött tény Orbán tagságának helyreállítása, hiszen néppárti uniós pozíciókat tölthetnek be? Miközben semmi nem változott azóta, hogy a felfüggestzés megtörtént.

Mindez nemcsak taszító képmutatás és színjátszás, hanem az Európai Uniót gyengítő eljárás is, mert Orbán emberei olyan uniós bizottságokban kapnak néppárti funkciókat, amelyeknek Orbán diktatúrája ellen fel kellene lépni. Hidvéghi Balázs, aki a Fidesz kommunikációs igazgatójaként hivatásszerű haudozást folytat, jelentős szerepe van a propagandamédia működésében, a magyar emberek félrevezetésében, aki az eddigi tevékenysége során Orbán jogállamot megszüntető lépéseit tagadta és hamisította meg, a jogállamisági ügyekkel rendszeresen foglalkozó alapjogi bizottság alelnöke lehet.

Ebben a bizottságban készült a Sargentini-jelentés tervezete, amely kimondta, hogy Magyarországon a jogállamiság megkérdőjeleződött. Ennél is felháborítóbb, hogy a beszámíthatónak is alig nevezhető másik közhazudozó, Deutsch Tamás az uniós források szabálytalan elköltését és a korrupciós ügyeket vizsgáló Költségvetési Ellenőrző Bizottság alelnöke lehet. Kecskére a káposztát. Ennyi erővel lehetne Deutsch Tamás helyett magát Tiborcz Istvánt, esetleg Orbán Ráhelt vagy Mészáros Lőrincet delegálni a bizottság alelnökének. Az ugyanaz lenne. Hogyan lehet egy olyan ország képviselője e bizottságnak a tagja, amely elvetette az európai ügyészséghez való csatlakozást, amely az eddig feltárt uniós csalásokat – amikor az Orbán-maffia tagjait érintette – kivétel nélkül elsimította?

Deutsch Tamás is jobban érezné magát a drogprevenciós bizottságban, ha van ilyen, vihetné magával Habonyt és társait, de ha már itt tartunk, hogy a legnagyobb bűnözők kapják meg annak a lehetőségét, hogy a bűncselekményeiket feltárják és bármilyen szankciója legyen euró százmilliók elrablásának, akkor miért kell képmutatóskodni, miért nem öntünk tiszta vizet a pohárba: legyen maga Tiborcz, Mészáros és a többi Orbán-stróman tolvaj bűnöző az, aki ellenőrzi saját magát. Ha egy európai nemzetközi szervezet ennyire hülye és ennyire korrupt, akkor az legyen nyilvánvaló...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.