2019. augusztus 6., kedd

IVÁNYI GÁBOR AZ ÚJ CÉLPONT, LÉT VAGY NEM LÉT A TÉT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.08.06.


A CEU, a Széchenyi Könyvtár, a Magyar Tudományos Akadémia felszámolása után újabb szimbolikus ellenfelet talált az Orbán-rezsim: minden jel szerint Iványi Gábor személye, szolgálata és az általa vezetett intézményrendszer került a NER célkeresztjébe.

A mostani látszólag adminisztrációs támadás Iványi Gábor szociális és karitatív intézményeinek a létét és a működőképességét veszélyezteti. Ha most nem védi meg a nyilvánosság, Iványi Gábornak a tevékenységét meg kell szüntetnie. Annak ellenére akarja az állami gázszolgáltató kikapcsolni a gázt Iványi Gábor intézményeinél, hogy a magyar állam hárommilliárd forinttal tartozik nekik, és bírósági ítélet ellenére nem fizeti ki a tartozását.

A NER törvénytelenül, politikai okokból, és Orbán Viktor bosszúja miatt vette el Iványi Gábor egyházának jogi státuszát. Az Orbán-rendszer a gáz kikapcsolásával a “végső megoldást” célzó támadását indította meg Iványi Gábor egyháza és intézményei ellen. Az antiliberális állam ezúttal a gáz kikapcsolásával és nem bekapcsolásával ítéli halálra a szabadság és az emberség egyik utolsó bázisát.

Orbán az adófizetők milliárdjait “adományozza” külföldi keresztény egyházaknak, de megvonta a jogos támogatást egy olyan magyar keresztény egyháztól, mely rászoruló magyar embereken, hajléktalanokon, hátrányos helyzetű gyerekek ezrein segít, amelynek hitvallásához tartozik a szociális tevékenységek gyakorlása. Törvénytelenül visszatartja magyar és nemzetközi bíróságok által megítélt támogatásokat és kártérítéseket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.