2019. augusztus 15., csütörtök

MOST LETT CSAK IGAZÁN FONTOS, HOGY ÁTGONDOLJA, TÖRLI-E MAGÁT A FACEBOOKRÓL

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2019.08.15.


...A Facebook nem csak lehallgathatott bizonyos beszélgetéseket a Bloomberg szerint, de ezekről leiratot is készített, az oldal pedig alvállalkozók százainak fizetett azért, hogy a szövegek pontosságát ellenőrizzék, amihez meg kellett hallgatniuk a felvételeket, amelyeket a vállalat anonimizált.

A Facebook azzal védekezett, hogy a hallgatózáshoz a felhasználók beleegyezésére is szükség volt, így Zuckerbergék értelmezése szerint mindez tulajdonképpen engedélyezett körülmények között zajlott. A történethez azonban hozzátartozik, hogy a Bloomberg által megszólaltatott munkatársak soha nem tartották etikusnak, amit tesznek, már csak azért sem, mert a Facebook nem kötötte az orrukra, hogy mihez kezd a hanganyagokkal.

Ha az eset után inkább végérvényesen törölné magát a szolgáltatásból, itt talál hozzá közérthető segítséget. Jól gondolja meg, hogy maradni szeretne-e, a New York-i és a Stanford Egyetem ugyanis azt mondja, hogy már egy hónap Facebook nélküli élet is boldogabbá teszi az embert...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.