2019. augusztus 23., péntek

NEM MINDEN CSALÁD GYERMEKÉNEK JÁR MINŐSÉGI OKTATÁS

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.08.23.


...Ma egy átlag gyermek valamelyik állami iskolában kap helyet, ahol kénytelen szembesülni az egyre romló oktatási rendszerrel. A tanárok sokszor felkészületlenek, vagy egyszerűen nem valók tanárnak. Ahelyett ugyanis, hogy a gyermekeket megtanítanák tanulni, megpróbálják őket a saját normáik szerint nevelni, miközben ehhez semmi joguk. Politizálnak órán – ez értelmes keretek között, vitaindítónak még elfogadható lehet -, utasítják, megmondják a gyermeknek, hogy miről mit gondoljon. Erre még rátesz egy lapáttal a nemzeti tanterv, a nemzeti tankönyvek tartalma, valamint a hatalom által kihelyzett igazgatók diktatúrája. Ezen gyermekek lehetőségei már azelőtt beszűkülnek, mielőtt belevágnának a nagybetűs életbe. Ma egy szegény család gyermekét hátrányosan megkülönbözteti az oktatási rendszer.

Persze ezzel tisztában van a hatalom is, ezért hát arra építve, hogy a menekülő családok – akik pénzügyileg megtehetik – szinte bármit megtennének, hogy gyermekük a legjobb, európai szintű oktatást kapja meg, sorra hoznak létre elit iskolákat. A sorban az egyik első ilyen az International School of Debrecen, amely ugyan nagyrészt közpénzből épült – 4 milliárd forint – mégsem a köz, hanem a gazdag családok számára. Hogy miért mondom ezt? Lássuk a HVG által megszellőztetett adatokat:

A jelentkezés díja százezer forint lesz, de aggodalomra semmi ok, hiszen az iskolába integrált óvoda már 2,3 millió forint / évért elérhető lesz (szigorúan euróban!), míg egy iskolai tanévért 4,7 millió forintot kell a büszke szülőknek letenni.

A minisztereken, képviselőkön és egyéb NER-tagokon kívül vajon ki képes ilyen költségeket kifizetni? Elárulom, senki. Ez pontosan számukra, esetleg a befogadott bűnözők, mint pl Gruevski rokonai, vagy családtagjai számára épült. Ott nem kell értelmetlen baromságokat bemagolni, mint egy szegényebb, de legalábbis átlagos magyar család gyermekének. Ott már konkrétan európai nevelés folyik majd, hogy aztán – vélhetően – a következő fiatal demokratákat ki tudják nevelni. Még maga a NER is tisztában van azzal, hogy az az oktatási rendszer, amin a Káslerhez hasonló zsenik dolgoznak, színvonalon aluli.

De a külvilág számára mégis azt a látszatot próbálják kelteni, hogy nincs ott semmi gond, sőt, a nemzeti kormány egyik fontos kitűzött célja az, hogy minden magyar gyermeknek ugyanazt a minőségi oktatást biztosítsa. Ez persze büdös nagy hazugság, amivel mindenki tisztában van, akinek gyermeke van. Az oktatás színvonala – már óvodától kezdve – olyan szinten romlik évről-évre, hogy egyre több család gondolkozik el azon, hogy külföldön alapítson családot. A diktatúrákhoz hasonlóan az elit saját iskolákat hoz létre a csemetéik számára, miközben annak költségeit velünk, adófizetőkkel fizettetik meg. Emellett még van pofájuk az emberek arcába hazudni és azt állítani, hogy nincs különbség gyermek és gyermek között. De bizony van, méghozzá egyre nagyobb különbség. Ennek a következményeit egyelőre csak megbecsülni lehet, mindenesetre az már most is látható, hogy Orbánnak buta, képzetlen emberekre van szüksége a hatalma fenntartásához, mindent meg is tesz ennek érdekében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.