2019. augusztus 29., csütörtök

TÉRKÉPRE VITTÜK, HOGYAN VETTE BE A NER A BUDAI VÁRAT

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: hvg.hu
2019.08.29.


Interaktív infografikán ábrázoltuk, hogyan vették be a főváros egyik legexkluzívabb részének számító Budai Várnegyedet a NER-hez közeli személyek és cégek. Sétálja végig velünk virtuálisan az újraértelmezett helyi nevezetességeket, és nézze meg, hol bérel lakást saját önkormányzatától a fideszes polgármester, innen merre található az ügyes trükközéssel szintén itt ingatlant szerző Bayer Zsolt, és kik élnek még olyan közel az Orbán Viktor által ide költöztetett kormányközponthoz, hogy akár integethetnének is reggelente a munkába siető miniszterelnöknek.

Ahogy a világ minden tájáról érkező turisták megtekintik a Budai Vár legfőbb látnivalóit a Halászbástyától a Mátyás-templomig, interaktív, léptethető térképen kalauzoljuk végig olvasóinkat a „kultikus” helyeken, amelyeket a közvagyonból saját használatra megszereztek kormányközeli személyek és cégek.

Ezek is nevezetességek, csak máshogy: az általában nagy értékű, illetve kedvező fekvésű ingatlanokat sorra szerezték meg a valamilyen okból fontos emberek, így a Várnegyed mára olyan, mint egy csókosok lakta NER-falu Budapest szívében és felett. Méghozzá általában teljesen szabályosan, a vonatkozó jogszabályok ügyes felhasználásával, rendszerint a fideszes önkormányzat döntésével és áldásával. Így népesült be mára a valóban különleges helyszínnek számító Vár a politikai és gazdasági elit tagjaival, akik rendszerint potom pénzért élhetnek az önkormányzat ingatlanjaiban, miközben kevesen engedhetik meg maguknak az ezekhez hasonló lakások piaci alapú bérletét/megvásárlását.

A régóta zajló folyamat végére a szimbolikus pontot a kormány milliárdokat felemésztő Várba költözése tette ki, a teraszosított Karmelita kolostor Miniszterelnökséggé alakításával hivatalosan is itt székel a hatalom, Orbán Viktor innen tekinthet le Budapest világörökségi helyszínéről országára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.