2019. szeptember 7., szombat

ABBAN A VILÁGBAN, AHOL ÉN ÉLEK, APÁNAK HÍVJÁK AZ ILYEN FÉRFIT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2019.09.07.


Jó reggelt! Ma szombat van, egészen éjfélig. Lehet pihengetni, kirándulni, olvasni, gyereket szülni. Ez utóbbival esetleg érdemes várni, ameddig az összecsődült vénemberek eldöntik, hogy mi legyen. Én két kifutását látom a dolognak. Az egyik, hogy akinek bizonyíthatóan van méhe és peteérése, annak kötelezővé teszik. A másik, hogy kilónkénti árat szabnak meg, ami több gyerek esetében nyilván magasabb lesz. Bármelyik verzió győz, a zöldek és a liberálisok feltétlenül gyerekgyilkosok, és a nép ellenségei. Amúgy remek ez a konferencia. Gondolom, ha vége van, akkor majd rendeznek egy másikat, a férfiakról. A prosztatájukról, a heréjükről, a spermavezetékükről csacsognak és talán az is szóba kerül, hogy mi a spermahordozáson kívül a funkciójuk az férfiaknak.

Abban a másik világban, ahol én élek, általában két ember szokott gyereket vállalni. Igaz, hogy kihordani és megszülni nem tudja a férfi, de szeretni, óvni, nevelni, gondoskodni róla ő is tud és szokott is. Abban a világban, ahol én élek, apának hívják az ilyen férfit. Csak azért szólok, mert a szaporodási konferencián valahogy elfelejtődött a dolog.

A lordok háza tegnap délután elfogadta azt a törvényjavaslatot, ami meggátolja Boris Johnsont abban, hogy rendezetlen Brexitbe vigye az országot. A javaslat hétfőn emelkedhet jogerőre. Ez annyit jelent, hogy amennyiben nem sikerül elfogadtatni a brit parlamenttel a kilépési tervezetet – amit eddig legalább háromszor dobtak vissza, tehát valószínűleg nem lehet elfogadtatni velük -, és az Unióval sem lehet egyezkedni – nem lehet, ez már kiderült -, akkor további halasztást kell kérni. Január végéig. A picike gond az, hogy az Unió valószínűleg feltételhez köti a hosszabbítást (valószínűleg választást kell kiírni), Johnos viszont éppen tegnap jelentette be, hogy inkább feküdne holtan az árokban, minthogy új határidőt kérjen. Ma pedig azt mondta, nem mond le, és a parlamentet sem oszlatja fel. Elképesztően izgis teleregényt láthatunk, bár tartok tőle, a britek nem élvezik túlzottan.

A fideszes pártlapok egyike – a nyolcaska – értelmezte is a dolgot. Természetesen a saját szempontjából:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.