2019. október 28., hétfő

AZ ÖRDÖG JOGI KÉPVISELŐJE BEKAPCSOLTA A VENTILÁTORT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Mikes Mirtill
2019.10.27.Tárgy: Koppintósok

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Aranyos Kelemen bácsi! Keresztényszabadságos üdvözletünket küldjük a Macaristan nevű átnevelő táborból. Mióta a szenteltvíz is – tudja kinek- a birtokába került, gyakran átkeresztel minket. Vagy valami ilyesféle. Biztosat senki se tud, mi volt, van, és hogy lesz, ha lesz.

Amúgy, itten mostanság olyan idő járta eddig, hogy nocsak, sőt ihaj! Persze ha már részletezni kell, akkor: aligha, is + netán. Nézőpont kérdése. Az őszi árpának, de kendnek se okés. Mert kevés vizet vesznek magukhoz. Ez az időjárás keményen cincogtatja a (mindjárt írom, csak ki kell keresni az idevaló szót) a dehidratált szervezetet. Mert az élő szervezetet alkotó sejtek vízigényesek. Kend és az árpa nem tudnak róla. Sorvadnak. Viszont a dédi ízületei már rég szóltak (én is hallottam, a térdei, a dereka és különösen a bal válla ropog cefetül), de a falujukban arzénes a víz, apu szok neki vinni tőlünk ártézit inni, de a nagyi szerint ez se olyan már, mióta már a szennyvíziszapból is importra szorulunk. A palackos bubis ára meg nem a nyugdíjhoz van igazítva. Bár, ez is attól függ, honnan, kinek a nyugdíjától nézzük, de ezt a témát már tényleg nem cincálom a kend kedvéért tovább, mert sose jutok a mondandómhoz! Majd rám ír, ha baj van, és úgy véli, tudok kendnek valami okosságot küldeni.

Most tessék szíves lecsücsülni. Kitámasztani magát oldalt is, ne csak megvetni a hátát. Mert ami most következik, attól kend garantáltan még így is beindul, mint a Nagy Imre szobor suttyomban a pesti éjszakában tavaly. Csak vele ellentétben kend maradjon, ahol van, és ne kószáljon. Főleg ne színésznő után. Mert az anyadédi szerint a Nagy Imrétől se volt szép, hogy a pitiáner kerítők noszogatására a Vértanúktól a Jászai Mari nénihez hurcolkodott. (Igazság szerint a dédi kurvapecért mondott és nem kerítőt, és ha én most az igazság hű tolmácsolásáért megint mobilelvonási tünetes leszek, akkor ez a kend sara lesz!)

Persze a kommunista Nagy Imre elspájzolása már nem hír, csak majd ha reformátusként előveszi a naftalinból az a kertbelesős szemű néni. Az meg várható volt, hogy az 56 éves, a diktátor cimbik kedvéért pillanatnyilag éppen kipcsak szólista koncertet ad a fanjainak a Zeneakadémián, az ’56-al való találkozása alkalmából. Mert neki az 56 a szerencse száma. Mióta felszállt a koporsóra és lebeg felettünk. Csak hát a szerencse forgandó. Most speciel koppant, mint a mezei poloska a budapesti városháza kapufélfáján. Ezidáig is bűzlőn koppintott, mint a haverjai, de most valahogy szagot fogtak a népek, mert az ördög jogi képviselője bekapcsolta a ventilátort. Le is fújták a szabadtéri szárnyalást mondván hátha menni kell. Esetleg szaladni?

Az elődeinek, a Szálasinak, meg a Rákosinak is volt már itt műsora a nagyközönség kizárásával, de ez nem plágium, mert a plágium nem türk eredetű szó és „mimagyarok aztat nem szeressük”, mióta a magyar nyelv Érdemkeresztes pajzsa és lándzsája, a háborús bűnös, magát nyíltan antiszemitának valló gróf adagolja a zsidómentes irodalmi élményt Finkelstein pénzes tarisznyájának és az okosba seftelő Netanjáhú macaristáni kipcsak komájának...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése