2019. október 18., péntek

SCHMIDT MÁRIA EGYIK KEZÉVEL A MÚLTAT ÍRJA, A MÁSIKKAL A JÖVŐT. A JELEN VALAHOGY MINDIG KIMARAD NEKI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2019.10.18.


Szép tavaszi reggelt, vidám napot! Tegnap olyasmi történt, amivel az elmúlt tíz év elmebajának árnyékában elsőre nem is tudtam mit kezdeni. Karácsony Gergely bicajjal ment be a polgármesteri hivatalba. Gondolkodtam, mi ezen a nagyon fura, mire rájöttem. Olyan emberi. Olyan normális. Mintha kultúrország lennénk, nem egy balkáni pattanás az isten hátsó felén. Láttam a videót a főpolgármesteri poszt átvételéről. Tarlóst én ilyen felszabadultan vigyorogni még soha nem láttam. Mint aki frissen húzta ki a nyakát a hurokból. Szerintem óriási kő esett le a szívéről. Speciel nekem is.

Jaj, nagyon izgulok, hogy mi lesz a Brexit vége. Attól függ ugyanis, hogy Népünk Bölcs vezére, Felcsút Fénylő Csillaga szónokol-e huszonharmadikán, vagypedig nem. Ha pont akkor kell megvétóznia a halasztást, akkor sajnos nem fog ránkérni, de ha lesz ideje, akkor felolvassa a spontán gondolatait. Ha szerencsénk van, még viccet is fog mesélni.

Most tudtam meg a PestiSrácoktól, hogy Karácsony Gergely megbukott. Kész, vége, totál alkalmatlan, ennyi volt. Egy nap után szép teljesítmény ezt megállapítani, de a propagandamédia csodákra képes. A propagandisták is. Meg nem mondom vadhajnalban, melyik tehetséges visította teli a világhálót Karácsony brutalitásával. Merthogy az új főpolgármester be akarja szüntetni a Lokál ingyenes osztogatását a BKK területén, tehát ez cenzúra. És főleg megtámadása a sajtószabadságnak. Szegény propagandista annyira egyszerű, mint a metróajtókat szabotáló fakocka. Nem a tartalmába akar beleszólni senki a Lokálnak, nem a szerkesztőséget foglalja el rohammal Karácsony, sőt, be sem tiltja. Egyszerűen a közterületről akarja eltüntetni a fideszes propagandakiadványt. Senki nem tiltja meg, hogy az újságosnál megvegye a szektatag, sem azt, hogy Pilhál és Pilhál házról házra járva bedobálja a postaládákba.

Azon agyalok, hogy mekkora pánik lehet most rokoni és baráti körökben. Mármint például azokban az önkormányzatokban, melyeket hirtelenváratlanul elveszített a NER. Gondolok itt például Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester helyettesre, de persze nem csak rá, hanem arra a többezer pártszolgálatosra, akik a különféle önkormányzatokban húzták meg magukat, hűséges szolgálatuk jutalmaképpen. Ennyi helyettes államtitkári posztot csak nem csinál Orbán. És akkor még ott vannak a propagandisták, akik a különféle önkormányzatinak álcázott pártlapoknál koptatták az emberek idegrendszerét. Velük most mi lesz? Kiszorítják Manyika nénit a zorigótól? Ódeizgulok. És azokkal mi lesz, akik az önkormányzati lakásokba fészkelték be magukat nem egészen etikus módon?

Schmidt Mária elérkezettnek látta az időt, hogy kihirdesse: a liberális világ éppen az utolsókat rúgja, kész, vége. Jókor találta ki, nem sokkal az EP választások, és napokkal az önkormányzati választások után. Amikor sikerült ennek az ellenkezőjéről megbizonyosodni. Sőt, azt is elmagyarázta a New York Times olvasóinak, hogy Orbán Viktor és a populizmus mitől egy valóságos természeti csoda. Schmidt Mária egyik kezével a múltat írja, a másikkal a jövőt. A jelen valahogy mindig kimarad neki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése