2019. október 18., péntek

SCHNEIDER ZOLTÁN: SZÖRNYŰ, AMI A FÜGGETLEN ÉS MAGÁNSZÍNHÁZAKKAL TÖRTÉNIK

168 ÓRA
Szerző: SÁNDOR ZSUZSANNA
2019.10.17.


Nemrég mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban Székely Csaba Semmit se bánok című darabját, amely a mű hazai bemutatója is. Az előadást Sztarenki Pál rendezte, Elek Ferenc és Sztarenki Dóra mellett a főszereplő Schneider Zoltán. A Jászai Mari-díjas színész tizennyolc éve a Radnóti Színház tagja. A társulat egyik legtöbbet foglalkoztatott művésze, ritkán vállal vendégszereplést. A Rózsavölgyiben egy volt szekus tisztet játszik, aki meggyőződésből kínozta halálra a népi demokrácia ellenségeit. Vajon lehet a szörnyű múltból valamit jóvátenni? Egy kegyetlen gyilkosban is felébreszthető a bűntudat? A főszereplőről mindenesetre azt írta egy kritikus: „Schneider, a színészkirály.”

Saját színházában, a Radnótiban jelenleg tíz előadásban játszik. Kevesellte? Ezért vállalt pluszmunkát a Rózsavölgyi Szalonban?

– Dolgoztam már itt egyszer, Für Anikóval játszottunk A pasi a szomszéd sír mellől című előadásban. Nagyon szimpatikus volt a hely, és most, amikor Zimányi Zsófia, a Rózsavölgyi művészeti vezetője újra hívott, nem tudtam ellenállni neki és a darabnak sem. Elolvastam Székely Csaba Semmit se bánok című drámáját, és úgy éreztem: ezt mindenképp szeretném megcsinálni. Ez már a második Székely-darab, amiben benne vagyok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.