2019. október 21., hétfő

VAGY PEDIG A MAGYAROKNAK DÖNTENIÜK KELL AZ EU ELHAGYÁSÁRÓL…

KOLOZSVÁRI SZALONNA
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2019.10.21.


Tegnap a ZDF német hírtelevízió műsorába sikerült beküzdenie magát az Orbán-kormánynak. A hír – amit a Szalonna olvasói feliratozva megtekinthetnek a cikk végén – Törökország kurdok elleni offenzívájáról szól. Magyarországon kevés szó esik arról, hogy miként vélekednek az uniós tagországok politikusai Orbánék egészen elképesztő viselkedéséről.

Miközben a közösség tagjai egyöntetűen elítélik Törökországot, a magyar diplomácia nyíltan, jól érthetően helyezkedik szembe az Európai Unióval, és támogatja Törökországot. Ennek igen látványos demontsrálása Erdogan tervezett magyarországi látogatása. Orbán Viktor nem először fordul szembe azzal a közösséggel, melynek Magyarország tagja. Az a különutasság, amire a magyar kormány berendezkedett, mindannyiunknak fájni fog.

Orbán és kormánya – akarjuk vagy sem – minket képvisel. Ameddig ő a miniszterek elnöke, az ő tettei és nyilatkozatai minősítenek minket is. Európa polgárai úgy gondolhatják – sok esetben úgy is gondolják -, hogy felhatalmazást adtunk arra, ami a világpolitikában magyar kormányzati részről megjelenik. Pedig nem adtunk erre felhatalmazást. Úgy gondolom, még a kormánypárt szavazói sem arra voksoltak, hogy Orbán Viktor az Európai Unióval szembefordulva egy tömeggyilkos diktátor lába kapcájává tegye ezt az országot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.