2019. december 21., szombat

A VILÁG 10 LEGJOBB VÁROSA HATÁRÁTKELŐKNEK

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő
2019.12.21.


Vajon melyek a legjobb városoknak a boldogulásukat külföldön keresőknek? A kérdésre roppant nehéz (na jó: lehetetlen) objektív választ adni, az InterNations azért idén is megpróbálta. A legjobb városok között akadnak meglepők, ám ami a jó hír, hogy a legjobb tíz fele Európában van és nem is elérhetetlen helyeken.

Az InterNations több mint 20 ezer határátkelőt (vagy expatot, akinek az jobban tetszik) kérdezett meg, mit gondol arról a városról, ahol él, illetve szerintük hol a legjobb (és persze a legrosszabb) élni.

A felmérésben olyan kérdésekre kellett válaszolni a résztvevőknek, mint hogy milyenek az elhelyezkedési lehetősége, a megélhetési költségek egy adott helyen, milyen általában véve az élet.

A listára 82 város került fel, korábban már bemutattam, melyek a legrosszabb helyek (nem kevés meglepetés volt köztük), most pedig jöjjenek a legjobbak (a városok után, csakúgy, mint a múltkor, egy-egy expat vélemény következik a Forbes válogatása nyomán.)

1. Tajpej

Immár sorozatban második évben választották Tajvan fővárosát a legjobb helynek a határátkelők, elsősorban a magas életszínvonal miatt (ezen a téren a város 3. helyen áll a világon).

„A megélhetés Tajvanon kevesebbe kerül, mint Japánban, Hongkongban vagy Dél-Koreában, az egészségügy és a biztonság pedig számomra kifejezetten vonzóvá teszi” – mondta egy ott élő indiai.

2. Kuala Lumpur

Némileg meglepő lehet a maláj főváros második helye, de miként egy ott élő brit fogalmazott „utazni is könnyű oda és onnan, a pénztárcát sem terheli meg nagyon, ráadásul gyönyörű helyeken lakhat az ember meglehetősen korrekt áron”.

„A nyelv sem jelent problémát, ha valaki beszél angolul, könnyű befogadni a kultúrát, az ételeket, az emberekkel is egyszerű kapcsolatot teremteni” – tette hozzá egy indiai határátkelő.

3. Ho Si Minh-város

A városi életminőség ugyan meglehetősen gyenge (63. hely), az összes többiben azonban elég jól áll a vietnámi település. Az általános vélemény az, hogy nagyon jól ki lehet jönni a helyiekkel, kellemes velük dolgozni, a megélhetési költségek is alacsonyak.

„Nem szeretem a piszkos utcákat, a mindenhol jelen lévő műanyagot, és a rosszul szervezett szemétszállítást. Mindenki eldobálja az utcán a szemetet” – sorolta sokak kifogásait egy ott élő német.

4. Szingapúr

Gyakorlatilag minden válaszadó kiemelte, mennyire biztonságos a város, a magas megélhetési költségek ugyanakkor komoly hátrányt jelentenek.

„Az alapvető szükségletek, mint az egészségügy, drágasága megnehezíti az életet, csakúgy, mint a drága autós vagy taxiközlekedés” – hangsúlyozta egy dél-afrikai lakos.

„A munkahelyen nagy nyomás alatt kell dolgozni, minden előre megtervezett és eldöntött” – panaszkodott egy svájci (!!!), szóval ha ez már neki is durva, akkor el tudjuk képzelni, mekkora probléma lehet…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.