2019. december 6., péntek

ÁDERNEK, A FÖRSZTLÉDINEK, A GYEREKEIKNEK IS FIZETÜNK, HOGY NYUGODTAN ÉLVEZHESSÉK A KÖZPÉNZ LUXUST

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.12.05.


...Istenem, hogy mi magyar emberek milyen nagyon hülyék vagyunk. Már bocsánatot kérek attól, aki nem érzi érintettnek magát abban, hogy naponta szó nélkül tűrjük, hogy a hatalom a szemünk láttára aljasodik. Mi meg szépen ülünk a mocsárban, és egy megveszekedett hatalmas tiltakozást nem bírunk összehozni. Pedig tényleg már úgy élünk a saját hazánkban, mint az a hülyegyerek, akit bedobnak a sarokba, élvezze magát ott. Naponta aláznak meg milliókat Orbánék, naponta adnak, lopnak a pénzünkből saját maguk luxusára, kiváltságaira. Ehhez képes egy feudális királyság kutyafa*sza.

Olyan ostoba emberek között élünk, mint ez a Gulyás Gergely, akinek az égvilágon semmi dolga nincs. Hanem elég gyakran kipattan az agyából a fölösleges ész. Nem tudom mennyi van még neki tartalékban, de nagyon sok nem lehet, elhasznált belőle már egy vagonnyit. Vajon magától hullajtja el az emberi normalitást, vagy előbb egyeztet a köztársaság apró termetű királyával? Igazából mindegy is, mert ezek már egykutyák, Fidesz-ikrek, vagy mi a franc.

Most éppen az pattant ki Gulyás agyából, mert ő nagyon karitatív és jó ember, hogy tunkoljanak még a nagyságos uraknak és a családjaiknak egy kis kedvezményt. Az emberektől, az adófizetők pénzéből. Amiért nem ők dolgoztak meg, hanem azt hiszik ez a nép ajándéka, ami nekik jár. És vigyorogva el is fogadják. Szarakodnak itt nyugdíjakkal, pedagógusok, egészségügyi dolgozók és mindenki bérével, de úgy, hogy lehetőleg az ne is látszódjon a fizetési cetlin. Mert ugye, a nép kényeztetését nem kell túlzásba vinni. Majd meglátjuk meddig hiszik ezt, előbb-utóbb, nagyon remélem, kilépünk a hülyegyerek kategóriából.

Gulyás bejelentette, hogy tucatnyi állami intézmény vezetőjének illetményét emelnék meg januártól. A javaslata szerint ennyi emelést kaphatnak a szervezetek vezetői havonta:

Gazdasági Versenyhivatal 1,7 millió – 4 millió
Közbeszerzési Hatóság 2,6 millió – 4 millió
Energetikai Hivatal 3,29 millió – 4 millió
Alkotmánybíróság 1,5 millió – 3,8 millió
Köztársasági elnök 1,5 millió – 3,2 millió
Kúria 1,5 millió – 3,2 millió
Egyenlő Bánásmód Hatóság 1,5 millió – 1,9 millió
Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 1,5 millió – 1,9 millió
Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság 1,5 millió – 1,9 millió
Magyar Tudományos Akadémia 1,3 millió – 1,9 millió
Magyar Művészeti Akadémia 1,3 millió – 1,9 millió
Nemzeti Választási Iroda 997 ezer – 1,9 millió
Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára 893 ezer – 1,9 millió
Nemzeti Emlékezeti Bizottság 661 ezer – 1,9 millió

Azért nekem ebből a Nemzeti Választási Iroda vezetőjének megduplázott fizetése szúrt szemet. Olyannyira áll a helyzet meg technika meg az igazság vártáján, hogy ez végre beérett. Minálunk – finoman fogalmazok – a trehány, igen sok véletlenből összejött munkát nagyon díjazza a Fidesz. És hogy csaltak is? Dehogy, csak szédítették az igazságot meg az embereket.

Tényleg úgy van, hogy csak az első milliót nehéz összehozni, -lopni, a többi automatikusan megy magától. Osztják maguknak. Hanem, megjegyezném egy újszülött őzike félénkségével, hogy tessék már megmondani, az önök családtagját – feleségét, gyerekeit – megdobják mindenféle ingyen juttatásokkal a munkahelyükön? Csak úgy szeretetből gondolom. Vagy például a közmunkások fia, lánya belebokszol-e az üvegajtóba, ha nem első osztályra kap jegyet a repülőn? Vagy mentesíti-e valaki is a fáradt, idős nyugdíjasokat a majdnem éhen halástól: vajon van olyan gáláns a kis növésű királyunk, hogy az ő gyerekeiknek, unokáiknak napi/havi díjat fizet? Csak úgy dőzsölni.

Az is hétszentség, hogy a sápadt arcú Gulyás Gergely ilyen embereket nem ismer. Ő a palotásokhoz, luxus zabálókhoz, milliárdosokhoz, a mindentingyenvisz trógerekhez van szokva. És nehogy kiapadjon a mocsokláda, ezért államilag és gusztustalanul oda javasol még közpénzt, ahol már abban fürödnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.