2019. december 21., szombat

BOLDOGAN FIZETÜNK EZÉRT IS

MÉRCE
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.12.21.


Akár kell nekünk a Mátrai Erőmű, akár nem, az állam megvásárolja. Pontosabban a magyarok, hiszen a számlát az adófizetők állják, nem pedig Orbán Viktor vagy Gulyás Gergely. A Mészáros Lőrinc által birtokolt, az ország energiatermelése szempontjából második legfontosabb erőmű az oligarcha kezében nem vált arannyá, sőt: veszteségessé vált. Annak ellenére történt ez, hogy egyébként Mészárosék minden fillért kivettek a cégből, nehogy már bukás legyen végül a dologból. Az erőművet azonban nem lehet veszni hagyni, az állam azonnal lecsapott rá és bejelentkezett mint vásárló, ezzel kihúzva Mészárost és csapatát a pácból. Hogy ehhez mit szólnak azok, akik nem mellesleg kifizetik a felvásárlást? Hát őket épp elfelejtették erről megkérdezni. Minő véletlen.

Nem volt Nemzeti Konzultáció arról, hogy kérjük-e a Mátrai Erőművet Mészáros Lőrinctől, vagy sem. Megvesszük és kész, hiszen Orbán strómanja bajba került, ezért ki kell segíteni. A hírekbe a súlyos szennyezés miatt bekerült erőmű veszteséget termelt az utóbbi időben, ezért az eladását már jó ideje pedzegették a különböző hazai lapok. Az, hogy az állam végül bejelentkezett az erőműért, nem volt meglepő, mégis felháborító ez a módszer. Mészáros mindenre ráteszi a kezét és meg is tart mindent, ami pénzt fial számára. Az erőművel azonban melléfogtak, hiszen a szén-dioxid kvóta drágulása miatt az többé már nem volt nyereséges.

Normális esetben ilyenkor az ember elkönyveli a veszteséget, és tanulva a hibájából, tovább lép. De Mészáros Lőrinc nem egy egyszerű üzletember, ő nem hibázik. Ami veszteséges, azt azonnal le kell passzolni az államnak, hogy oldja meg az a problémákat, és akár milliárdokat is rászánva alakítsa úgy át az erőművet, hogy az újra nyereségessé és hasznossá válhasson. Hogy az átállást követően Mészáros majd újra megkapja-e az erőművet, az kérdéses, mindenesetre ha Orbán így dönt, mindenféleképpen előfordulhat a dolog. Mészáros – tekintve, hogy Orbán strómanja – azt tesz és azt vásárol fel, amit a főnök kiad parancsba. Ha a Balatont kell megvenni, akkor azt veszi meg, de ha egy erőművet kell megkaparinta, akkor sem kérdez, csak vásárol...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.