2019. december 21., szombat

EGY „PIZZÁNYI” SZERETET

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: SZABÓ ZOLTÁNNÉ
2019.12.21.


Jótékonysági pizzaparty közel 500 gyermeknek

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete – a nagykanizsai példát követve – tavaly úgy döntött, hogy előkarácsonyt szervez óvodásoknak, iskolásoknak. Az elmúlt évben Bagaméron 50 óvodás, Debrecenben több mint kétszázan tapsoltak, nevettek, fogyasztották jóízűen a pizzát.

A szervezők idén is úgy gondolták, lehetőségeiket figyelembe véve igyekeznek megvendégelni minél több gyermeket. Szerda délelőtt Hajdúhadházon 200 óvodás fogyasztotta a finomságot. Délután Debrecenben, a Hotel Aranybikában közel 300 gyermek vett részt a jótékonysági pizzapartyn.

Ahhoz, hogy több száz gyermeket vendégül láthassunk, adományok összegyűjtésére volt szükség. Ezért felhívással fordultunk minden felebarátunkhoz, hogy ki-ki tehetsége szerint anyagilag is járuljon hozzá ehhez a nemes ügyhöz. Az anyagi támogatás mellett természetesen örültünk a szaloncukornak, gyümölcsnek, üdítőnek, minden felajánlásnak.

Az emberek adakozó kedve meglepett bennünket. A vártnál jóval nagyobb összeg érkezett a számlánkra. Úgy tapasztaltuk, hogy nem az igen tehetősek nyúltak a pénztárcájukba, hanem a „kisemberek”, akik tudják értékelni, milyen érzés segíteni. A beérkezett felajánlások zöme 1000-5000 forint közötti összeg volt. Többszöri próbálkozásunk ellenére, támogatási kérésünk a megye „elitjét” nem hatotta meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.