2019. december 23., hétfő

KÁSLER FELÁLLÍT ÉS ÁLLAMOSÍT, AZ EREDMÉNY PEDIG ALÁBB OLVASHATÓ

444 / RÖNTGEN BLOG
Szerző: KUNETZ ZSOMBOR
2019.12.21.


Komoly felzúdulást váltott ki az a tény, hogy a kormány megvásárolta gyakorlatilag az összes olyan humán reprodukciós magánintézményt, amely állami finanszírozást is kapott a működéséhez, ezt az Mfor szúrta ki. Kásler EMMI miniszter pedig bejelentette, hogy felállítják a Nemzeti Humán Reprodukciós Intézetet.Furcsa az egész történetben, hogy a megjelent rendelet értelmében csak 2022. december 31-ig fog fenn állni ez a helyzet, utána nem tudni, mi a terv a megvásárolt intézményekkel.Ráadásul a kormány ezt az akvizíciót és a cégek közös irányítása alá vonását nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette, így nem kell bajlódni a Gazdasági Versenyhivatal eseteleges kukacoskodásával. Az egész ügyet pedig advent utolsó hetén nagy sunyiban zavarták le. 

Az így kialakult rendszerben most már csak az állami szereplők és a teljes áron dolgozó magánklinikák maradtak. Ezen utóbbiak azonban szépen lassan meg fognak fulladni,hiszen az állami pénzzel kitömött klinikákkal nehéz lesz versenyezni. Pláne akkor, ha esetleg egy következő jogszabály majd csak az állami ellátás esetén fogja finanszírozni a kezelés költségeit beleértve a több százezer forintos gyógyszereket is. Ez hosszú távon végső soron azt is fogja jelenteni, hogy megszűnik a verseny és marad az állami monopólium a maga gyenge minőségével, és korrupciójával, amit a hozzám megküldött levél tökéletesen jellemez, amelyet változtatás nélkül teszek közzé:

“Szeretném előre jelezni, hogy az állami intézményben emberileg senkivel semmi problémánk nem volt, de a szervezés valami botrányos. Szervi hiányosságok miatt volt szükségünk lombikkezelésre, más megoldás nem jöhetett szóba. Mielőtt belevágtunk egy állami intézményben, érdeklődtem ismeretségi körben. Akinek volt tapasztalata, mindenki azt javasolta, hogy az állami intézményben rendelő doktor magánrendelésén kezdjünk, simábban fognak haladni a dolgok. Így is lett, ott kifizettem a 20 ezret, elkezdtük a szükséges vizsgálatokat. Kb kétszer vagy háromszor voltam a magánrendelésen, mielőtt elkezdtük az első stimulációt. A petefészek-stimuláció kb. két hete alatt gyakran van vérvétel és ultrahangos ellenőrzés. Itt jött az első sokk: a lombikos kismama-jelöltek a februári mínusz 5 fokban állnak az udvar közepéig érő sorban fél órákat, mire bejutnak az intézet recepciójára... Van, aki a férjét állítja be a sorba, addig visszaül melegedni a kocsiba. Az én férjemnek nem volt fél napja erre minden alkalommal (kb. addig tart a procedúra), így szóltam az előttem állónak, hogy utánad jövök, és bementem az épületbe melegedni. A második sokk az a jelenség, amit én "csoportos vetkőzés"-nek neveztem el. Ennek lényege, hogy egyszerre 3-4 hölgyet hívnak be az öltözőbe, mindenki levetkőzik alulról, majd egymás után sorban mennek be ultrahangra. Addig a többiek ott állnak pucéron. (Tudomásom szerint van olyan rendelő, aminek két öltözője van, ott ez szerencsére nincs így.) Az orvosnak kb. három perce van egy betegre és igazából haragudni se tudok rá, mert látom, hogy kinn várnak még tízen-huszan rá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.