2020. január 21., kedd

A BŰNÖZŐK NEM A BÖRTÖNÖKBEN, HANEM AZOKON KÍVÜL GAZDAGODNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.01.21.


A Kormányzati Tájékoztatási Központ hivatalosan közölte, megjelent az a kormányhatározat, amelynek értelmében felfüggesztik a börtönkártérítések kifizetését. A kormány továbbra is tartja magát ahhoz, miszerint a kártértítések kifizetése visszaélés az európai uniós és a magyar jogszabályokkal. Hogy a magyar jogszabályokat az Orbán-kormány léptette életbe? Nem érdekes, hiszen nem gondolták, vagy magasról tettek rá, hogy vannak és lesznek olyanok, akik jogaikkal élve pert indítani a kormánnyal szemben.

A kormány által folyamatosan “börtönbizniszként” aposztrofált kártérítési perek szerintük károsítják az államot – ami történetesen az adófizetők pénzéből működik, nem pedig Rogán és Orbán magánvagyonából -, valamint az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat. Itt az emberben azonnal felmerül a kérdés: hogy mit sért? Mióta van közbizalom az igazságszolgáltatással kapcsolatban? Igazságszolgáltatás is csak hébe-hóba van ebben az országban, nemhogy még közbizalom is a működésével kapcsolatban. Ne nevettessük már ki saját magunkat.

A kormány szerint ha ez nem lenne elég, a bűnözők még meg is gazdagodnak, sőt, milliomosokká válnak a börtönökben. Ezt vajon mégis mire alapozza bárki is? Nekem úgy tűnik, hogy bűnözők nem a börtönökben, hanem azokon kívül gazdagodnak. Ilyen például maga Rogán Antal, akit lehet bűnözőnek nevezni. Nézzük mi áll az általa irányított hivatal közleményében:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.