2020. január 26., vasárnap

„BETELT A POHÁR! A MAGYAROK NAGYON UNJÁK MÁR A SZEMÉRMETLEN KORRUPCIÓT!”


HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.01.25.


Ismét az unió egyik legkorruptabb országa lett Magyarország, de ma már az adófizetők egyre idegesebben figyelik, ahogyan a kormányon lévők ellopják a közpénz milliárdokat. Martin József, a Transparency Magyarország igazgatója azt nyilatkozta portálunknak, hogy a jelek szerint, megszűnőben van a hazai korrupcióvakság, Ma már a társadalom jelzései szerint „betelt a pohár!” Az emberek ugyanis rájöttek arra, hogy az elsíbolt pénz hiányát a bőrükön érzik.

A korrupció magyarországi elterjedésének veszélye miatt, sokadszor verik meg a vészharangot, de az állampolgárok ettől sokáig nem estek pánikba. Talán azért, mert úgy gondolták, hogy az úgysem befolyásolja mindennapjaikat?

Az tény, hogy ha a korrupció átszövi az ország intézményrendszerét, benne az állam szerveit, vagy a gazdaságot, akkor azt előbb-utóbb minden állampolgár a saját bőrén érzi. Ugyanis hiába növekszik jó tempóban a gazdaság, ha folyamatosan nő a feszültség a gazdaság napi eredményei és a hosszabb távú kilátások között. A mai fejlődés ellenére, a magyar gazdaság távlati kilátásai nagyon rosszak, és ennek egyik oka a korrupció. Ugyanis az intézményrendszer nem a közjót szolgálja, hanem a magánérdeket helyezi előtérbe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.